Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:56

Ερωτευμένες σεφταλιές, Γεωργάκος όπως Κλάπας, “Μύλος” στα… Δημοτικά-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

974 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/02/2022, 8:41 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 8…

Εκτός από τους ανθρώπους, υπάρχουν ερωτευμένα γαλακτομπούρεκα ή ερωτευμένες σεφταλιές;Η καλύτερη ομάδα πάντως γνωρίζει. Με γρίφους μιλάς γέροντα. Όχι και… γέροντας, νέο παιδί, δεν μας αγγίζει ο χρόνος λέμε! Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους και τις ερωτευμένες!

Κάθε φορά που επιχειρούμε να μιλήσουμε για τουρισμό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι υποδομές, αλλά ορισμένοι μπερδεύονται, ή περιορίζονται ή έχουν αποκλειστικά στο μυαλό τους

στο άκουσμα της λέξης “υποδομές” στον τουρισμό, τις κτιριακές, δηλαδή ξενοδοχειακές μονάδες. Δεν είναι έτσι. Είκοσι χρόνια πίσω, θα σας πάω στο 2002, όταν ταξιδιωτικά γραφεία ρωτούσαν στην Πρέβεζα, αν έχει βιολογικό καθαρισμό. Τόσο σημαντικό έργο υποδομής ήταν αυτό το έργο και για τον τουρισμό της Πρέβεζας και έγινε επί δημάρχου Μιλτιάδη Κλάπα. Και επιγραμματικά θα σας αναφέρω και την αστικοποίηση της πόλης της Πρέβεζας, με την είσοδο, με τον κόμβο στο Φόρο, η Λεωφόρο Ειρήνης προ-Μιλτιάδη Κλάπα, έμοιαζε με… Λεωφόρο Πολέμου, κίνδυνος Θάνατος για τροχαία ατυχήματα και… μποτιλιάρισμα λες και ήσουν στην… Κατεχάκη! Δεν είχε καν φανάρια η Λεωφόρο Ειρήνης και μπήκαν επί Κλάπα, για να θυμίσουμε κλειστό γυμναστήριο, “Παρατάφρια” κι ένα σωρό ζητήματα άλλα.

Μου αρέσει ο Δήμαρχος να έχει κουλτούρα, να έχει πολιτισμό, γενναίες και γενναίοι μου. επί δημαρχίας Κλάπα, ήρθαν στην Πρέβεζα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως Ο Έρικ Μπάρντον των άνιμαλς, οι στραγκλερς, οι μπουένα βίστα, ο Μπέργκοβιτς κ.α.

“Μαζεύω τα σύνεργά μου: όραση, ακοή, γέψη, όσφρηση, αφή, μυαλό, βράδιασε πια, τελεύει το μεροκάματο, γυρίζω σαν τον τυφλοπόντικα στο σπίτι μου, στο χώμα. Όχι γιατί κουράστηκα να δουλεύω, δεν κουράστηκα, μα ο ήλιος βασίλεψε. Ο ήλιος βασίλεψε, θάμπωσαν τα βουνά, οι οροσειρές του μυαλού μου κρατούν ακόμα λίγο φως στην κορφή τους, μα η άγια νύχτα πλακώνει, ανεβαίνει από τη γης, κατεβαίνει από τον ουρανό, και το φως ορκίστηκε να μην παραδοθεί, μα το ξέρει, σωτηρία δεν υπάρχει δε θα παραδοθεί, μα θα σβήσει.

Ρίχνω στερνή ματιά γύρα μου, ποιόν ν’αποχαιρετίσω;
τι ν’αποχαιρετίσω; τα βουνά, τη θάλασσα, την καρπισμένη κληματαριά στο μπαλκόνι μου, την αρετή, την αμαρτία, το δροσερό νερό;” Από το “Αναφορά στον Γκρέκο” του Νίκου Καζαντζάκη.

Και το παραπάνω μου προέκυψε από την επίσκεψη του πρώην δημάρχου Πρέβεζας Μιλτιάδη Κλάπα στην Κρήτη και την επίσκεψη και στον Τάφο του Καζαντζάκη από όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Αν μου ζητούσαν να γράψω βιβλίο για τον Μιλτιάδη Κλάπα, θα το έγραφα με ευκολία, πέρασε από τις κορυφαίες προσωπικότητες στην αυτοδιοίκηση.

Και μετά τον Μιλτιάδη πως προέκυψε και που κολλάει ο Νίκος; “Εμείς τον Νίκο τον αγαπάμε και θέλουμε να πάει καλά, για το καλό του δήμου” η ατάκα που έχει γίνει viral σε πολιτικά στέκια και έχει τη σημασία της. Ομοιότητα στον Νίκο Γεωργάκο και τον Μιλτιάδη Κλάπα βρίσκω στο εξής. Εκεί που το… “τομάρι” ο Δημοσιογράφος άσκησε και ασκεί σκληρή κριτική, ο Μιλτιάδης και Ο Νίκος, όχι μόνο αντιμετώπισαν ψύχραιμα το γεγονός, αλλά το αντιμετώπισαν και με χαμόγελο! Κι αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μεγάλο προσόν για τον ασχολούμενο με τα κοινά. έβλεπες κάτι άλλους και τους έπιαναν… κρίσεις πανικού, τους έλουζε κρύος ιδρώτας μετά από σκληρή κριτική.

Για να βάλεις στόχο να διεκδικήσεις ένα θώκο, όπως το δημαρχείο, χρειάζεται και η σχετική προεργασία, πέρα από κάποια ονόματα που κάνουν τεράστιο γκελ στον κόσμο. Σε ότι αφορά τα Δημοτικά πράγματα που γίνεται “μύλος” κατά κάποιο τρόπο, κάποιοι αλωνίζουν και είναι μπροστά από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του θώκου. Αυτοί βέβαια είναι οι Δήμαρχοι, που έχουν τους …”μηχανισμούς” των δημαρχείων, αλλά κι αυτοί που δρουν προνοητικά.

Όταν ο άλλος έχει ξεκινήσει και “οργώνει” με επαφές, υποψηφιότητες και χτίζει… στον μαραθώνιο των εκλογών είναι ήδη κάποια (;) μέτρα ή χιλιόμετρα μπροστά από τους υπόλοιπους που θα κάνουν αγώνα δρόμου για να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα για να κόψουν αυτοί πρώτοι το… νήμα ή έστω να βγουν δεύτεροι!

Στο Δήμο Πρέβεζας, κάποια … “Άλογα” όχι απλώς έχουν ήδη μπει στην κούρσα, αλλά τρέχουν και τρέχουν πολύ και νιώθουν πολύ σίγουρα για τους εαυτούς τους!Το παραπάνω από μόνο του λέει πολλά…


Γουστάρω με χίλια ότι αυτή η στήλη έχει τεράστιο Fan club και περιμένετε να διαβάσετε τον Τομεάρχη που νομίζει ότι σχολιάζει την επικαιρότητα

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα