Τετάρτη, 17/04/2024 | 01:46

Εγκαταλειμμένα περίπτερα Πρέβεζας, “παιχταράς” Ζαχαριάς, “Δεκάρι” Καλαντζής- Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

910 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/02/2022, 5:38 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 11…

Τα Εγκαταλειμμένα Περίπτερα θυμίζουν άλλες εποχές, στέκουν εκεί με τον χρόνο σταματημένο στις γωνιές τους, όμως είναι ένα θέμα που παραμένουν εκεί… έρημα!

Εικόνες μέσα στην πόλη της Πρέβεζας και απορίες που δεν έχει υπάρξει μέριμνα να απομακρυνθούν και να απελευθερωθούν οι χώροι.

Κι εδώ μιλάμε για την οπτική και τη νοοτροπία που υπάρχει απέναντι στο “Δημόσιο χώρο” που ο χειρισμός σε αυτό τον τομέα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα προηγμένων κοινωνιών.

Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν, σε μια σύγχρονη Πρέβεζα που επιθυμεί και προσπαθεί να επενδύσει στον τουρισμό. Να έφευγαν αίφνης τα κτίσματα των περιπτέρων και να τα αντικαθιστούσαν με info kiosks.

Τα έρημα περίπτερα είναι σε κομβικά σημεία στην πόλη της Πρέβεζας που αν στη θέση τους δημιουργούνταν info kiosks (Ειδικά σε εκείνα που είναι απέναντι από το κτίριο του Δημοτικού λιμενικού ταμείου -Δεν τα βλέπει ο Γρηγόρης Κουμπής;- και το άλλο στην αρχή του πλακόστρωτου του ιστορικού κέντρου) είναι σίγουρο ότι θα αποτελούσαν χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης για τον Έλληνα και βεβαίως τον ξένο επισκέπτη.

Αγαπητέ Γρηγόρη, κάνε βρε παιδί μου επιτέλους το… αυτονόητο!

Εδώ να σημειώσω ότι η αλάνθαστη φωτογραφική άποψη του Β.Β. είναι για μια ακόμη φορά to the point…

Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια κι ένα πρωτάθλημα δεν πήρατε ακόμα, μα δεν πειράζει και μη σας νοιάζει η… τρίτη θέση στο Ουέφα πάντα βγάζει…

Πόσα χρόνια κράτησε αυτό το σύνθημα; Κατιτίς παραπάνω από τους μεγάλους έρωτες. Ξέρεις τι είναι να έχεις στην καρδιά σου το Δικέφαλο αετό και 5 από τα θηλυκά που πέρασαν από τη ζωή σου και τη σημάδεψαν, να σου λένε… ολυμπιακός; Δεν είμαστε εδώ όμως για να μιλήσουμε για το άλλο σπόρ…, αλλά για να παίξουμε μπάλα διότι ως γνωστόν ο… Τομεάρχης το κατέχει το τόπι!

Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και το γήπεδο στην Πάργα δεν προχωρούσε, δεν γίνονταν και ένα ακόμη έργο στο δήμο Πάργας έγινε επί θητείας Νίκου Ζαχαριά, με την καθοριστική βεβαίως συμβολή και του Κληροδοτήματος “Βασιλά” και τον πρώην δήμαρχο Πάργας Σπύρο Νούση να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο!

Αλλά αλήθεια τι μαγική τριάδα είναι αυτή στην παραπάνω φωτογραφία; Νίκος Ζαχαριάς, Σπύρος Νούσης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Θωμάς Κάρτσακλας!

Έχουμε και λέμε ο Σπύρος Ολυμπιακός, ο Θωμάς Ολυμπιακός, ο Νίκος;

“Παιχταράς” ο Ζαχαριάς παίζει μεγάλη μπάλα…


Και έγιναν και τα εγκαίνια του γηπέδου στην Πάργα και έρχονται και οι νέες κερκίδες και τρέχουν έργα και τρέχουν μελέτες και τρέχουν οι εντάξεις και κάθε Κυριακή στο χωριό. Είναι κομματάκι δύσκολο να βρεις επιχειρήματα να αντιπολιτευτείς τον Νίκο Ζαχαριά και τους συνεργάτες του, με τόσα που δρομολογούν και ολοκληρώνουν!


“Δεκάρι” σαν τον Καλαντζή έχουμε να δούμε από τις εποχές του Μίμη Δομάζου, του Βασίλη Τσιάρτα και του Πάρι Γεωργακόπουλου…

Μπαλάρα παίζει ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, δεκάρι από τα λίγα και δεν μπορούν να τον ανακόψουν, αλλά και να τον κόψουν.
Και το υπέροχο της υπόθεσης είναι ότι πάνε να τον κόψουν και κάποιοι που δεν κόβουν ούτε με… βαλέ! Δεν σταματούν τα έργα στο Δήμο Ζηρού, δε σταματούν οι μελέτες, δε σταματούν οι παρεμβάσεις. Ο Νίκος Καλαντζής γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στην αυτοδιοίκηση κι αυτό είναι λιγάκι χλωμό να μπορέσουν να το υποβαθμίσουν ορισμένοι όψιμοι “σωτήρες”.

Ωριμότητα και Πολιτική νηφαλιότητα από τον Δήμο Πρέβεζας στα “Τραγελαφικά” του κοιμητηρίου…
Δεν είναι μόνο ότι βγήκε η σχετική ανακοίνωση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας για τα όσα επισημάναμε πως συνέβησαν στο κοιμητήριο Πρέβεζας, είναι και μια έμμεση παραδοχή σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ότι όντως υπήρξαν προβλήματα και ναι μεν βγάζει ανακοίνωση η αρμόδια υπηρεσία, αλλά φυσικός προϊστάμενος της υπηρεσίας όπως όλων των υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος. Αν επαναληφθούν τραγελαφικά σκηνικά στο κοιμητήριο Πρέβεζας θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα, αν αλλάξει η κατάσταση, θα σημαίνει ότι μπαίνει στο σωστό δρόμο το ζήτημα και δεν θα δεινοπαθούν πλέον οι πολίτες… Μένει φυσικά να το δούμε στην πράξη!

Σεισμός, σεισμός της ΑΕΚ ο λαός…
Τι Σεισμική δραστηριότητα είναι αυτή τις τελευταίες ώρες γενναίες και γενναίοι μου; Έχουμε την Πανδημία του Κορονοϊού, έχουμε την ακρίβεια, έχουμε την καθίζηση της αγοράς, να τρέμει το φυλλοκάρδι μας και με τους σεισμούς; Άντε να φύγει αυτός ο χειμώνας γιατί δεν την… “παλεύουμε” …


Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα