Πέμπτη, 25/04/2024 | 23:36

Δήμος Πρέβεζας: Η οριστική απόφαση του Στέργιου Γιαννάκη, αλλάζει τα δεδομένα…

2535 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/02/2022, 10:46 πμ | 0 σχόλια

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Πόσο ρόλο παίζει ο ευσεβής πόθος των δημοτών;

Ο νυν βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν αξιόλογο υποψήφιο τον Σπύρο Κυριάκη στις εθνικές εκλογές του 2019 και αυτη η νίκη συνοδεύτηκε από ανανέωση της βουλευτικής του θητείας.

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών του Ιουλίου του 2019 δείχνει αφενός την τεράστια δυναμική του Στέργιου Γιαννάκη στο δήμο Πρέβεζας και αφετέρου τον μεγάλο αριθμό ψήφων που συγκέντρωσε από άνθρωπους που ανήκουν σε άλλους κομματικούς χώρους. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι μέσα στο Δήμο Πρέβεζας, η ΝΔ δεν έχει αυτά τα ποσοστά.

Τα παραπάνω τι μας κάνουν με απλή λογική; Έναν δεδομένα αυριανό δήμαρχο Πρέβεζας. Και είναι κάτι που το θέλει πολύς κόσμος και τον παροτρύνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ίδιος ο Στέργιος Γιαννάκης, έχει ξεκαθαρίσει προ μηνών, με δημόσια ανακοίνωσή του ότι δεν τον ενδιαφέρει κανένας άλλος θώκος και θα συνεχίσει από τη θέση του βουλευτή να δίνει τις μάχες του για τον τόπο και τους πολίτες του νομού Πρέβεζας.

Οι ευσεβείς πόθοι δημοτών όμως να δουν τον Στέργιο Γιαννάκη δήμαρχο Πρέβεζας, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτοί και θυμίζω ότι οι Εθνικές Εκλογές (όποτε κι αν προκηρυχθούν) θα προηγηθούν των εκλογών στην αυτοδιοίκηση, πράγμα που αυτόματα σημαίνει ότι ο Στέργιος Γιαννάκης θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.

Η προσωπική, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή του Στέργιου Γιαννάκη, έχουν αποδείξει ότι δεν είναι άνθρωπος της θεωρίας, είναι της πράξης. Αν ο Στέργιος Γιαννάκης … βγάλει το όπλο του δεν θα το κάνει για… εκφοβισμό, θα πυροβολήσει. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους αυτοί που πρέπει, για την πολιτική στάση που θα τηρήσουν…

Είναι ξεκάθαρο ότι η οριστική απόφαση του Στέργιου Γιαννάκη την οποία έχει διατυπώσει εδώ και καιρό, να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας ή υποψήφιος σε άλλο θώκο στην αυτοδιοίκηση, αλλάζει τα δεδομένα. Θα ήταν πολύ διαφορετικές οι πολιτικές συνθήκες αν ο Στέργιος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει την ανανέωση της κοινοβουλευτικής του θητείας στις εθνικές εκλογές.

Στην πολιτική βέβαια τίποτα δεν είναι θέσφατο και ποτέ μη λες ποτέ, οι καταστάσεις και τα γεγονότα είναι αυτά που οδηγούν εξελίξεις και όταν μιλάμε για πρόσωπα όπως ο Στέργιος Γιαννάκης που είναι τόσο λαοφιλής και αγαπητός στην κοινωνία κάθε απόφασή του αλλάζει τα δεδομένα…

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα