Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:49

Αρχαία Νικόπολη: 550 χιλιάδες ευρώ για αποκατάσταση της πύλης Βασιλικής Β΄Αλκίσωνος

521 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/02/2022, 2:20 μμ | 0 σχόλια

Την έγκριση της οικονομοτεχνικής μελέτης του έργου “Αποκατάσταση πύλης Βασιλικής Β ́ Αλκίσωνος στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νικόπολης” συνολικής δαπάνης 550.000,00 € υπέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Η μελέτη αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης που είχε υπογράψει τον Ιούνιο του 2021 η κ.Μενδώνη και αφορούσε την έγκριση της αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης επείγουσες εργασίες στερέωσης-αποκατάσταση πύλης κεντρικού κλίτους της Βασιλικής Αλκίσωνος.
Να θυμίσουμε ότι η αποκατάσταση της πύλης είναι ένα από τα έργα που θα υλοποιήσει το Υπουργείου Πολιτισμού στη Νικόπολη μέσω της Πολιτιστικής Διαδρομής “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου” με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το δεύτερο έργο είναι η συντήρηση ψηφιδωτών της Βασιλικής Α’ Δουμετίου, ενώ υπάρχει ένα ακόμη έργο ενταγμένο στην Πολιτιστική Διαδρομή “Ο δρόμος προς τη Δύση. Από τον Όμηρο στον Θερβάντες” το οποίο αφορά τις εργασίες αποκατάστασης Παλατίου (οίκου Γεωργίου Εκδίκου) και άμεσου περιβάλλοντος χώρου του.Mάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στο πλαίσιο επίβλεψης του έργου “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου”.

ΠΗΓΗ: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα