Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:54

Ανδρέας Κτενάς: «Ένα κύτταρο πολιτισμού στην Παλαιά Πόλη της Λευκάδας»

593 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/02/2022, 3:02 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Ένα κύτταρο πολιτισμού στην Παλαιά Πόλη της Λευκάδας» – Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Πολιτιστικό Κέντρο προϋπολογισμού 230.000 ευρώ μέσω του έργου TACTICAL TOURISM του Interreg Ελλάδα-Αλβανία

Προκηρύχθηκε σήμερα (15/2/2022), μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), ο διαγωνισμός για το έργο της ανακατασκευής παλιάς αποθήκης της Π.Ε. Λευκάδας, για την δημιουργία ενός χώρου εκδηλώσεων και πολιτισμού στην Παλαιά Πόλη της Λευκάδας, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.

«Ένα νέο έργο πολιτισμού σήμερα τίθεται σε τροχιά υλοποίησης. Ανακατασκευάζουμε και εξοπλίζουμε την αποθήκη της Περιφέρειας στην παλαιά πόλη της Λευκάδας, διατηρώντας τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της, ώστε να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, έναν λειτουργικό και καλαίσθητο χώρο έκφρασης.

Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας για την αξιοποίηση και ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, για τη στήριξη των δημιουργικών δυνάμεων του νησιού μας και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

2022.02.15 @ Ανδρέας Κτενάς: «Ένα κύτταρο πολιτισμού στην Παλαιά Πόλη της Λευκάδας» – Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Πολιτιστικό Κέντρο προϋπολογισμού 230.000 ευρώ μέσω του έργου TACTICAL TOURISM του Interreg Ελλάδα-Αλβανία. #ΠΙΝ #Λευκάδα #ΠολιτιστικόΚέντρο #CalturalCenter #TacticalTourism #Interreg #GreeceAlbania #InterregGrAl #InterregProject #EUproject #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Το έργο αφορά την ενίσχυση και μετατροπή του παλαιού υφιστάμενου κτίσματος ώστε να εξυπηρετεί πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως ομιλίες, προβολές, μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες, κλπ. Περιλαμβάνει εργασίες ενίσχυσης της στατικότητας του κτιρίου, αντικατάστασης της παλαιάς στέγης, διαμόρφωσης παταριού, αποκατάστασης της τοιχοποιίας, ανακατασκευής των δαπέδων, αντικατάστασης κουφωμάτων, διαμόρφωσης χώρων υγιεινής για το κοινό και για ΑμεΑ, ανακατασκευής των υδραυλικών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, βαψίματα, κλπ.

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι 8 Μαρτίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 3:00 π.μ.

Το έργο «Αναπαλαίωση – Ανακαίνιση Αποθήκης Π.Ε. Λευκάδας για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, γίνεται με χρηματοδότηση από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο TACTICAL TOURISM – Targeted actions for the preservation, rehabilitation and promotion of historical, cultural and natural assets encouraging tourism, in the entire GR-AL cross-border area (Στοχευμένες δράσεις για τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών, πολιτιστικών και φυσικών αγαθών που ενθαρρύνουν τον τουρισμό, σε ολόκληρη τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020.

Δείτε τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στην ΕΡΤ Κέρκυρας για το Πολιτιστικό Κέντρο στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=ez4msvZ76BI&list=PL_2mPNUW8A76D9wzwBMt94ZQcf-0X7JBC

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα