Παρασκευή, 19/04/2024 | 12:28

Ανακοίνωση από τον Δήμο Πρέβεζας, για το κοιμητήριο & Η θέση μας…

1118 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/02/2022, 3:49 μμ | 0 σχόλια

Θέμα : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Τις προηγούμενες μέρες εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο της πόλης τα οποία αναφέρονταν στον τρόπο λειτουργίας του κοιμητηρίου της Πρέβεζας. Για τον λόγο αυτό κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε ότι από το φθινόπωρο του 2019 δεν υπάρχει πλέον μόνιμος εργαζόμενος κοιμητηρίου. Κατόπιν τούτου ο Δήμος προχώρησε σε ανάθεση της εργασίας ταφής των νεκρών σε εξωτερικό συνεργάτη. Έτσι, σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνος απέναντι στον Δήμο είναι ο εργολάβος στον οποίο γίνεται η ανάθεση και οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργείται και αφορά τις ταφές επιλύεται από τον εργολάβο και από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και όχι από τους εργάτες που αυτός χρησιμοποιεί.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει περιέλθει έγγραφη καταγγελία στην υπηρεσία μας που να αφορά το θέμα, παρ’ όλα αυτά ο Δήμος μεριμνά για την επίλυση των προβλημάτων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Η Θέση μας: Μια πολιτικά νηφάλια απάντηση του δήμου Πρέβεζας είναι η παραπάνω, που εξηγεί το καθεστώς λειτουργίας του κοιμητηρίου Πρέβεζας, αλλά δεν εξηγεί τον… “Εθελοντισμό” γιατί τέτοια είναι η περίπτωση που έχει απασχολήσει και έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους πολίτες. Από εκεί έχουν προκύψει τα προβλήματα που με ονοματεπώνυμο έχουν καταγγελθεί από Δημότες Πρέβεζας. Θα σταθούμε όμως στον επίλογο που είναι και ελπιδοφόρος και θα πούμε και μπράβο αρκεί να το δούμε στην πράξη: “ο Δήμος μεριμνά για την επίλυση των προβλημάτων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα.”.

Έχουμε εμείς πιστεύετε καμία διάθεση ή κανέναν υπερβολικό ζήλο να γινόμαστε “Βόρειοι και Νότιοι” για ένα μακάβριο ζήτημα; Ας δώσει τις λύσεις που πρέπει ο δήμος και ας μην έχουμε επανάληψη δυσάρεστων φαινομένων στο κοιμητήριο και θα θεωρήσουμε ότι κι εμείς συμβάλλαμε αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων και θα πούμε και μπράβο στο δήμο που ασχολήθηκε σοβαρά μ΄αυτά. Τόσο απλά!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα