Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:08

Ένωση γονέων Πρέβεζας: Ενημερωτικό για συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

616 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2022, 9:37 μμ | 0 σχόλια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ενημερωτικό από τον Λάμπρο Βέλλιο, εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Πρέβεζας:
Στη συνεδρίαση στις 31/1/2022 παραβρέθηκαν 6 μέλη ,μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Αργυρός.
Μοναδικό θέμα της ΗΔ ήταν η κατανομή της επιχορήγησης των 98.210 ευρώ για Α/θμια και Β/θμια ,ποσό που φαίνεται ότι έχει παγιωθεί και δεν περιελάμβανε έκτακτα ποσά για θέρμανση ή για τα μέτρα προστασίας για τον covid-19.
Η κατανομή ακολούθησε τη νόρμα των προηγούμενων συνεδριάσεων δηλ.55% (54.000 Ε) για την Α/θμια και 45% (44.000 Ε) για την Β/θμια ,χωρίς όμως να μπορεί να ειπωθεί ,αφού δεν είχαν συνεδριάσει οι Σχολικές Επιτροπές ,πόσα χρήματα θα διατεθούν αυτούσια στα σχολεία.
Εκτός της ΗΔ τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα που αποφασίσαμε ως Ένωση :
-Έκτακτη επιχορήγηση για πετρέλαιο
-Ενημέρωση για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και κοινοποίηση από τους Δντες και στη ΔΕΠ για να κατηγοριοποιηθούν
-Ανάγκη σύγκλισης της ΔΕΠ σε πιο τακτά διαστήματα
– Προβλήματα στο ΕΠΑΛ και το Μουσικό Σχολείο
– Προβλήματα με φωτοτυπικά στα σχολεία.
Με βάση τα παραπάνω ζητήματα ,αποφασίστηκε η ΔΕΠ να συνεδριάζει ,πριν από τις συνεδριάσεις των σχολικών Επιτροπών και στην επόμενη συνάντηση να ενημερωθούμε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στα σχολεία .Για το Μουσικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για το ΕΠΑΛ ότι υπήρχε πρόβλημα στο συνεργείο αποκατάστασης λόγω κορονοιού. Για το πρόβλημα των φωτοτυπικών ότι θα λυθεί σύντομα. Όσο αναφορά τη θέρμανση ,ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε έκτακτη επιχορήγηση 1000 Ευρώ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων κι ότι οι οι Δντες γνωρίζουν ότι αν το πετρέλαιο τους τελειώσει ,μπορεί να προμηθευτούν με επιβάρυνση της σχολικής Επιτροπής ,αρκεί να μην έχουν χρήματα στα ταμείο τους
Για κάθε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση σας.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Βενετικίδης Θεόδωρος Χήκα Βασιλική

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα