Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:20

Πρέβεζα: Στο “Μεγάλο έργο” που βρήκε από τον Μπαίλη ο Γεωργάκος, απλήρωτος ο ανάδοχος…

1127 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/01/2022, 10:43 πμ | 0 σχόλια

Στη Δυσμενή θέση που βρίσκεται ο νυν δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος εξαιτίας των άστοχων επιλογών του, αλλά και της αδυναμίας του να διαχειριστεί τον ίδιο του τον συνδυασμό, πόσο μάλλον να διαχειριστεί τις τύχες του Δήμου Πρέβεζας, επιχείρησε να βγει στην “αντεπίθεση” με επικοινωνία.

Δελτίο τύπου στα μέσα ενημέρωσης στις 10 το βράδυ, για ένα έργο τα στοιχεία του οποίου έχουν δοθεί στη δημοσιότητα εδώ και καιρό; Σαφώς και η ενέργεια αυτή προσδίδει πανικό και μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει κάτι επικοινωνιακά ο νυν δήμαρχος.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και… “αστέρια” επικοινωνιολόγους ο δήμαρχος αλλά και αστέρια να είχε, είναι πολύ δύσκολο όταν υπάρχει η εικόνα κατάρρευσης της δημοτικής αρχής και του ίδιου του κ.Γεωργάκου, να κάνεις το… μαύρο, άσπρο, ούτε να βαφτίσεις το… κρέας, ψάρι.

Έστειλε λοιπόν η δημοτική αρχή πριν 3 μέρες 10 το βράδυ δελτίο τύπου και για το έργο επισκευής των κρηπιδωμάτων στην παραλία, είχε τον χαρακτηρισμό “Μεγάλο έργο” . Από Προϋπολογισμό μεγάλο; Για το 1,5 μύριο ευρώ συζητάμε; Αν δούμε λίγο δίπλα μας στους Δήμους Ζηρού και Πάργας έργα εκατομμυρίων ευρώ, αυτά τι είναι;

Μεγάλο έργο, να κάνεις το αυτονόητο για να μη βουλιάξει ο πεζόδρομος της παραλίας σου; Και εμφάνισε στοιχεία ο κ. Γεωργάκος για το έργο για το τι προβλέπει η μελέτη:

Σύμφωνα με τη μελέτη:
• Θα γίνουν παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο, το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών, που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου, καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.
• Θα κατασκευαστεί «πέτασμα» με εισπιεζόμενο αμμοτσιμέντο.
• Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο, θα αποκατασταθεί πλήρως ο πεζόδρομος.
• Τέλος, θα κατασκευαστεί η ανωδομή του κρηπιδώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα και προβλέπεται κατασκευή (εξέδρα) σε πρόβολο πλάτους περίπου 1,20μ κάτω από αυτό θα περνάνε όλες οι καλωδιώσεις, για νερό και ρεύμα, επάνω σε αυτόν θα τοποθετηθούν τα pillars, και δέστρες με σκοπό την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη.
• Έλεγχος που έγινε απέδειξε ότι η μέθοδος έχει αποδώσει.

Κάτι παρέλειψε όμως ο νυν δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος. Τι είναι αυτό; Μα να ευχαριστήσει τον προηγούμενο δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη και την προηγούμενη δημοτική αρχή, που το είχε ετοιμάσει από το 2018 και του παρέδωσε το έργο. Ο ίδιος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του άρθρου 32, το ανέθεσε στον ανάδοχο που επί 7 μήνες είναι απλήρωτος, όμως γ’ αυτό δε φταίει ο δήμος ούτε ο Γεωργάκος, διότι η χρηματοδότηση γίνεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, θέλω να είμαι ξεκάθαρος.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα