Παρασκευή, 19/04/2024 | 07:14

Πρέβεζα: Η τραγική κατάσταση στα σχολεία, αδυναμία & ανικανότητα της δημοτικής αρχής

642 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/01/2022, 10:40 πμ | 0 σχόλια

Τσιμέντα να πέφτουν από οροφές, εργαστήρια να μοιάζουν ότι είναι σε αχρηστία, Wc σε άθλια κατάσταση και να ήταν μόνο αυτά; Μαθητών των σχολείων της Πρέβεζας θυμίζουν παιδιά ενός κατώτερου θεού και την τραγική κατάσταση των σχολείων, είναι ένα μαρτύριο που σαφώς κουβαλούν και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς των μαθητών.

Στο 2022 είμαστε και η τραγική κατάσταση στα σχολεία της Πρέβεζας φανερώνει και μία ακόμη χτυπητή αδυναμία της δημοτικής αρχής Γεωργάκου, να δώσει λύσεις σε ζητήματα που άλλες κοινωνίες τα λύνουν άμεσα. Φανερώνει ανικανότητα αντιμετώπισης ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την παιδεία και τον πολιτισμό.

Παιδεία και πολιτισμός είναι αλληλένδετες λέξεις και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται ζητήματα παιδείας από τη δημοτική αρχή Γεωργάκου στην Πρέβεζας είναι και… δείγμα πολιτισμού.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ορισμένα από τα ζητήματα που δείχνουν την τραγική κατάσταση στα σχολεία : Οι αίθουσες των εργαστηρίων στο ημερήσιο και εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας κρίθηκαν ακατάλληλες μετά την πτώση τσιμεντένιων τμημάτων της οροφή των εργαστηρίων και από τότε το τμήμα οχημάτων της Γ΄ Λυκείου και τα δύο τμήματα μηχανολογίας της Β΄ Λυκείου δεν πραγματοποιούν τα εργαστηριακά τους μαθήματα. Τον Νοέμβρη του 2021 το θέμα «απασχόλησε» το δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας με τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο: να δηλώνει «Έχει δοθεί εντολή για άμεση επισκευή». Ο Γενάρης του 2022 φεύγει και δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως! Στο ημερήσιο και εσπερινό ΕΠΑΛ υπάρχουν οι κλειστές λόγω επικινδυνότητας αίθουσες των εργαστηρίων, στο 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας το γυμναστήριο είναι ακατάλληλο, στο 2ο και 3ο γυμνάσιο Πρέβεζας το γυμναστήριο είναι ακατάλληλο, οι wc είναι σε άθλια κατάσταση, το δάπεδο, μια θλιβερή ομολογουμένως κατάσταση. ”

Και να ήταν μόνο τα παραπάνω; Ακόμα στο φλέγον ζήτημα του Μουσικού σχολίου Πρέβεζας, επαναλαμβάνεται η δυσάρεστη διαπίστωση της αδυναμίας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής Γεωργάκου, με αποτέλεσμα να σέρνεται το οξύ πρόβλημα χωρίς να υπάρχει διαδικασία επίλυσής του.

Χαρακτηριστική για το ζήτημα είναι και οι κοινή τριών δημοτικών συμβούλων, τριών διαφορετικών παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, των κ.κ. Αναστάσιου Αμάραντου, Αθανάσιου Ανωγιάτη και Κοσμά Κορωναίου οι οποίοι σημειώνουν: “Από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας έχει αναδειχθεί ως έργο μεγάλης προτεραιότητας για το Δήμο μας η κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου στις 24 Δεκεμβρίου 2020 πως με την επιλογή της ένταξης στο χρηματοδοτικό εργαλείο “Αντώνης Τρίτσης” μέσω της, ιδιαίτερα γνωστής σε όλους μας, ΔΕΠΑΝ, θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και πως μέσα σε λίγους μήνες οι μελέτες θα είναι έτοιμες.

Όμως έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση…

Είναι καιρός λοιπόν ο Δήμαρχος να εξηγήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου και αν μετά από ένα χρόνο απραξίας νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του να πορευτεί με τη ΔΕΠΑΝ και όχι με την ΚΤΥΠ η οποία μάλιστα είχε και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Εκτός όμως από τους άπιαστους στόχους καλό είναι η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί και με την οικτρή πραγματικότητα του προαύλιου χώρου του Μουσικού Σχολείου, ο οποίος «αποτελεί εστία κινδύνων ,αφού ο τσιμεντένιος(!!!!) τάπητας είναι φθαρμένος και μόνο λόγω τυχαιότητας δεν έχει επέλθει σοβαρός τραυματισμός μαθητή», όπως αναφέρει πρόσφατη επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.( ζήτημα άλλωστε που έφτασε μέχρι το Κοινοβούλιο….)”

Η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική, οι ευθύνες βαραίνουν τον νυν δήμαρχο Πρέβεζας και τη δημοτική του αρχή και λύσεις δεν θα δοθούν με φθηνά επικοινωνιακά τερτίπια που δεν πείθουν κανέναν.

Απαιτούνται δράσεις και μάλιστα άμεσα! Δεν πάει άλλο, η κατάσταση είναι τραγική!

Σπύρος Πλέουρας

Η φωτογραφία είναι αρχείου από τις 11 Νοεμβρίου 2021 από το ΕΠΑΛ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα