Τρίτη, 16/04/2024 | 21:05

Πρέβεζα: Έντονη αντίδραση του ιατρικού συλλόγου για εκδήλωση αντιεμβολιαστών

736 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/01/2022, 8:39 μμ | 0 σχόλια

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας έλαβε γνώση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες το επόμενο χρονικό διάστημα προετοιμάζεται στην πόλη μας η διενέργεια εκδήλωσης με σκοπό την προπαγανδιστική παραπληροφόρηση όλων όσων έχουν ασπασθεί τις αντιεμβολιαστικές απόψεις, οι οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες με την κάλυψη είτε πολιτικών φορέων, είτε κοινωνικών φορέων, είτε μεμονωμένων ατόμων ενταγμένων σε θρησκευτικές κοινότητες ή σε διάφορες ομάδες, με στόχο την καταπολέμηση του εμβολιασμού κατά της covid 19.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας, από την πρώτη στιγμή που η επιστήμη έκανε δυνατή την χρήση όλων των νέων εμβολίων κατά του κορονοιού στην παγκόσμια κοινότητα και η χώρα μας τα προσέφερε και τα προσφέρει σε κάθε έλληνα, αλλά και ξένο πολίτη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, ο οποίος είναι και η μόνη παγκοσμίως επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος προστασίας από τη νόσο, δίνοντας μάχη καθημερινά είτε σε διαδικτυακές εκδηλώσεις, είτε μέσα από την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών στα ιατρεία δημόσια και ιδιωτικά, με αποτέλεσμα και η περιφέρεια και ο νομός μας να είναι μεταξύ των πρώτων της χώρας σε ποσοστά εμβολιασμού και με συνέπεια τον μικρό αριθμό θανάτων σε όλο το νομό.
Η πολιτεία έχει καταστήσει σαφές ότι τέτοιες προσπάθειες στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και είναι κατακριτέες αλλά και νομικά αστήρικτες και αβάσιμες.
Το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και απόφασης του καθενός απέναντι στον εμβολιασμό είναι απολύτως σεβαστό και αποδεκτό. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι είναι αποδεκτή και οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού του κοινωνικού συνόλου υπέρ αντιεπιστημονικών απόψεων οι οποίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και η πρόκληση κοινωνικών διενέξεων αλλά και ενδοοικογενειακών προβλημάτων τα οποία βιώνουμε καθημερινά.
Ο Σύλλογός μας είναι αντίθετος σε τέτοιες απόψεις και θα σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. Ο νόμος μας παρέχει αυτό το δικαίωμα, ορίζοντας τον Ι.Σ. ως θεματοφύλακα σε όλα τα θέματα δημόσιας υγείας στην περιοχή ευθύνης του. Ο νόμος 4512 17-1-2018 άρθρο 292 παράγραφος 2 και 4 ορίζει ότι για κάθε εκδήλωση ιατρικής φύσεως πρέπει να ενημερωθεί ο οικείος ιατρικός σύλλογος. Οποιοσδήποτε έχει σαν στόχο να καθοδηγήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να έχουν γνώση επιστημονικών δεδομένων προς συγκεκριμένη κατεύθυνση θα μας βρει απέναντί του.

Το Γραφείο Τύπου
του Ι.Σ. Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα