Πέμπτη, 25/04/2024 | 19:56

“Καταδικάζουμε τη μήνυση σε βάρος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας”

499 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/01/2022, 9:28 πμ | 0 σχόλια

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
Η τρομοκρατία σε βάρος συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργατών δε θα περάσει.Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μήνυση σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας Αλέξανδρου Βερριώτη από την εταιρεία ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ η οποία στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία στις 6 Μάη προσπαθώντας να σπάσει την Απεργιακή φρουρά επιτέθηκε σε βάρος εργαζόμενων του Σωματείου Οικοδόμων Λευκάδας και δε δίστασε ακόμη να κινηθεί εναντίον του Προέδρου του ΕΚ με ερπυστριοφόρο όχημα,τραυματίζοντάς τον.Η εργοδοσία προσπαθώντας να αντιστρέψει τα πραγματικά γεγονότα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του συνδικαλιστή,παρουσιάζοντας το θύμα ως θύτη και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά επανήλθε με νέα μήνυση που κοινοποιήθηκε παραμονές Χριστουγέννων.
Πέρα από την εντατικοποίηση της εργασίας,την καταστρατήγηση του ωραρίου και τα ελλιπή μέτρα προστασίας η εργοδοσία ακολουθώντας τέτοιες πρακτικές τρομοκράτησης των εργαζόμενων και αξιοποιώντας στο έπακρο το νομοθετικό πλαίσιο που της έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα,προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας,καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της περιοχής μας να καταδικάσουν τη δίωξη σε βάρος του συνδικαλιστή, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο νόμο-τερατούργημα Χατζηδάκη που λύνει ουσιαστικά τα χέρια της εργοδοσίας και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα