Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:25

Θανάσης Καββαδάς: «Δεν θα κλείσει κανένα υποκατάστημα των ΕΛ. ΤΑ. στη Λευκάδα

468 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/01/2022, 7:11 μμ | 0 σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 4 Ιανουαρίου 2022

Θανάσης Καββαδάς: «Δεν θα κλείσει κανένα υποκατάστημα
των Ελληνικών Ταχυδρομείων στη Λευκάδα.
16 οικισμοί της Λευκάδας στις λευκές περιοχές»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Γεωργαντά είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της λειτουργίας των ΕΛΤΑ στο νομό.
Ο Βουλευτής αρχικά ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το πρόγραμμα για τις «λευκές περιοχές», όπου μέχρι σήμερα έχουν συμπεριληφθεί 16 οικισμοί της Λευκάδας (Αθάνι, Καλαμίτσι, Εγκλουβή, Άγιος Νικήτας, Μικρός Γιαλός, Δημοσάρι, Βαθύ Μεγανησίου, Βασιλική, Δράγανο, Πανωχώρι Δραγάνου, Κομηλιό, Μαραντοχώρι, Σύβοτα, Γένι, Πόρος και Επισκοπή Καλάμου) και του ζήτησε να ληφθούν υπόψη, σε μελλοντικούς κύκλους του προγράμματος, οι αιτήσεις και άλλων χωριών που έχουν προβλήματα με το τηλεοπτικό σήμα.
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής μετέφερε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Λευκάδας για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση λόγω της μείωσης του προσωπικού.
Αναγνώρισε την ανάγκη εξυγίανσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα οποία μέχρι το 2019 παρουσίαζαν έλλειμμα πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, επεσήμανε όμως ότι η αναδιάρθρωσή τους δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ζητώντας να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα ΕΛΤΑ στη Λευκάδα.
Επιπλέον, τόνισε ότι η εθελουσία έξοδος περίπου 2.000 εργαζομένων, που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση με 180 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να συμπληρωθεί με προσλήψεις νέου προσωπικού, με τρόπο ορθολογικό, αλλά που θα διασφαλίζει την ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε χωριό και, βεβαίως, στα μικρά νησιά της Λευκάδας.
Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι φέτος τα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν κερδοφορία περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ και ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη σε ολόκληρη τη χώρα για τις κατά τόπους ανάγκες που υπάρχουν σε καταστήματα και προσωπικό, ώστε μετά το πόρισμα της μελέτη αυτής να βγει το νέο οργανόγραμμα, με τις πραγματικές ανάγκες, βάσει του οποίου θα προχωρήσουν και οι νέες προσλήψεις.
Εξάλλου, τόνισε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει αρμοδιότητα στη λειτουργία των ΕΛΤΑ ΑΕ, παρά μόνο επί νομοθετικών και κανονιστικών θεμάτων που αφορούν στον ταχυδρομικό τομέα και αυτό διότι με από 1/1/2018 το σύνολο των μετοχών κυριότητας του ελληνικού δημοσίου στα ΕΛΤΑ μεταβιβάστηκε στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ.
Επεσήμανε ότι τα ΕΛΤΑ πρέπει να υπηρετούν την ελληνική περιφέρεια και διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί κανένα υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Λευκάδα, αντιθέτως θα διατηρηθούν, εκτός από το κεντρικό ταχυδρομείο της πόλης και τα δύο καταστήματα σε Βασιλική και Νυδρί.
Τέλος, ο Βουλευτής σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στο ΚΕΠ Λευκάδας, όπου διαπίστωσε τις ανάγκες και άκουσε τα προβλήματα που του έθεσαν οι εργαζόμενοι, μετέφερε τα θέματα ζητώντας την ανανέωση και ενίσχυση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του νησιού, προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα ξεκινά πρόγραμμα αναβάθμισης των ΚΕΠ σε όλη τη χώρα.
Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ ήταν απαραίτητος για την ενίσχυση της βιωσιμότητάς τους, αφού τα ελλείμματα και ο ανορθολογισμός του παρελθόντος τα εμπόδιζαν να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν ανταγωνιστικά, με ποιοτικές υπηρεσίες. Είμαι ικανοποιημένος διότι έχει ξεκινήσει μελέτη για να εκτιμηθούν οι πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής, για το προσωπικό και τα καταστήματα που χρειάζονται.
Αυτό σημαίνει κατ’ αρχήν ότι στη Λευκάδα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και τα 3 ταχυδρομεία στην πόλη, το Νυδρί και τη Βασιλική, που εξυπηρετεί όλη τη Νότιο Λευκάδα. Ένα αίτημα που είχα καταθέσει στο Υπουργείο και τον Φεβρουάριο του 2021 και που σήμερα επιβεβαιώθηκε και από τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Γεωργαντά, ότι ικανοποιείται, ενώ το θέμα της ενίσχυσης με προσωπικό θα εξεταστεί μετά το πόρισμα της μελέτης για τις ανάγκες που υπάρχουν. Πιστεύω ότι και αυτό το ζήτημα θα έχει θετική έκβαση και ότι στο άμεσο μέλλον η ποιότητα των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στο νησί μας θα αναβαθμιστεί.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα