Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:29

Δήμος Πρέβεζας: Ποια πρόσωπα μένουν εκτός από την επόμενη μέρα;

1369 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/01/2022, 2:00 μμ | 0 σχόλια

Είναι τέτοιες οι εξελίξεις σε τούτον τον ευλογημένο από τον Θεό τόπο μας, που σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για πλήξη.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος σε ραδιοφωνική εκπομπή του Χρήστου Ανεμοζάλη εξήγησε ότι νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας θα είναι ο Λεωνίδας Αργυρός και άφησε να εννοηθεί ότι ο νυν αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης, δεν θα είναι ξανά στην ίδια θέση.

Πρώτα απ’ όλα να σημειώσω ότι εκτιμώ και τον πολιτισμό και το ήθος, αλλά βεβαίως και την πολιτική επάρκεια του Λεωνίδα Αργυρού και του εύχομαι προκαταβολικά καλή επιτυχία στο νέο του ρόλο.

Αυτό που είναι πρωτόγνωρο, είναι το γεγονός ότι πριν από τις δημαιρεσίες ο δήμαρχος κ. Γεωργάκος, ανακοίνωσε τις εξελίξεις, καταργώντας τη σοβαρότητα των διαδικασιών; Μέγα λάθος!

Είναι υποβιβασμός του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου αυτή η εξέλιξη, μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Από την άλλη,αυτή η εξέλιξη πιστώνεται θετικά δημοσιογραφικά στον Χρήστο και την εκπομπή του.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή”που ήταν η συνεργαζόμενη παράταξη με τη νυν δημοτική αρχή, θα είναι εκτός νυμφώνος; Τι ακριβώς θα συμβεί από εδώ και στο εξής; Τα “σπάνε” Γεωργάκος -Ροπόκης και παίρνουν άλλοι σειρά; Γιατί παρότι πρόεδρος της ΔΕΥΑ εκτός σοβαρού απροόπτου αναλαμβάνει ο Δήμαρχος, ο Φώτης Ζέρβας θα παραμείνει στη ΔΕΥΑ ως αντιπρόεδρος.

Τη νευραλγική θέση του τομέα στον οποίον ήταν αντιδήμαρχος ο Βαγγέλης Ροπόκης, ποιος θα την πάρει; Ποιός θα διαδεχθεί τον Βαγγέλη στον τομέα του περιβάλλοντος και της καθαριότητας;

Σπάει η συνεργασία Γεωργάκου-Ροπόκη, ή παίρνει άτομα από την παράταξη του Βαγγέλη, ο Νίκος για θέσεις-κλειδιά του δήμου; Κι αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Αν σπάει η συνεργασία, δημιουργούνται νέα δεδομένα και αλλαγές, οδεύοντας προς τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Κι ερχόμαστε στο ζήτημα του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου-πριν τις όποιες αλλαγές- Δημήτρη Καραμανίδη. Είναι δυνατόν με μία απλή δήλωση στο ραδιόφωνο να τον θέτεις εκτός; Εκτός κι αν έχει προηγηθεί συζήτηση ανάμεσα στον Γεωργάκο και τον Καραμανίδη, αλλά κι εκεί ακόμα, απαιτείται κάποιο πολιτικό… τακτ!

Επίσης δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι η υποψηφιότητα του Δημήτρη Καραμανίδη ήταν αυτή που έδωσε ώθηση και στην υποψηφιότητα του Νίκου Γεωργάκου, αλλά και την εκλογή του.
Τι ακριβώς θα συμβεί; Ο Δημήτρης Καραμανίδης θα μπει στον… “Πάγο” από τον νυν δήμαρχο; Τον θεωρεί βαρίδι και θέλει να απαλλαγεί από την πολιτική του παρουσία;

Είναι αντιμετώπιση αυτή στον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σου σύμβουλο; Το ενδεχόμενο να τον βρει μπροστά του ως αντίπαλο στις Δημοτικές εκλογές του 2023, το έχει εξετάσει ο Δήμαρχος και οι συμβουλάτορές του; Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι διάχυτη η άποψη ότι προερχόμενο από τη ΝΔ θα υπάρξει κι άλλο ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές του 2023. Είναι κοινό..μυστικό πια! Όλες αυτές οι ανακατατάξεις στη σύνθεση του δήμου και της δημοτικής αρχής, είναι άγνωστο στο ποιες κατευθύνσεις θα επηρεάσουν.

Και βέβαια η τοπική πολιτική ιστορία του τόπου έχει διδάξει κάποια πράγματα, γι’ αυτούς που μαθαίνουν. Με δύο δεξιά ψηφοδέλτια για τη νομαρχία Πρέβεζας το 2002, από τη μία ο επίσημος Χρήστος Ματσίρας και από την άλλη ο “Ανεπίσημος” Στράτος Ιωάννου, τις εκλογές πήρε από τον Κεντροαριστερό χώρο ο Βασίλης Ιωάννου. Βέβαια μπορεί το ένα από τα δύο ψηφοδέλτια να διευρύνεται και σε άλλους κομματικούς χώρους και να έχει δυναμική τέτοια που να μην αφήνει περιθώρια για επανάληψη της κατάστασης του 2002, 21… χρόνια μετά. Θα δείξει!

Νωρίτερα ίσως από ότι θα περιμέναμε μπαίνουμε στην… προεκλογική διαδικασία των δημοτικών εκλογών του 2023 και μας ωθούν οι εξελίξεις στο να αρχίσουμε να γράφουμε λίγο πρόωρα, από ότι επαναλαμβάνω θα περιμέναμε.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα