Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:17

Δήμος Ιωαννιτών: Εξελέγησαν Προεδρείο και μέλη των Επιτροπών

478 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/01/2022, 5:23 μμ | 0 σχόλια

Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Εξελέγησαν Προεδρείο και μέλη των Επιτροπών
Εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περιλάμβανε η σημερινή πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών.
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο πλειοψηφών σύμβουλος Νικόλαος Τσόλης, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους συναδέλφους του και ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία.
Για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου προτάθηκε από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, για την θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα ο Γεώργιος Βίνης και για την θέση του Γραμματέα προτάθηκε από την επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη ο Στάθης Σιούτης.
Από την ψηφοφορία απείχαν η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Όλυ Τσουμάνη και ο Ιωάννης Λυκογιώργος.
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου συγκέντρωσε 28 ψήφους ενώ υπήρξαν δέκα λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα.
Αμέσως μετά την επανεκλογή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του διαβεβαιώνοντας όλους ότι το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου θα εργαστεί με αντικειμενικότητα και αμεροληψία.


Ο Γεώργιος Βίνης για τη θέση του αντιπροέδρου συγκέντρωσε 20 ψήφους, ενώ υπήρξαν 20 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.
Ο ίδιος ευχαρίστησε την παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» και τον επικεφαλής της που τον πρότεινε για τη θέση του αντιπροέδρου, καθώς και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου για την εμπιστοσύνη, σημειώνοντας ότι θα υπερασπιστεί το κύρος του Σώματος. «Θα εργαστούμε όλοι συλλογικά και υπεύθυνα ώστε ο απολογισμός του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι θετικός» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ο Στάθης Σιούτης για την θέση του Γραμματέα έλαβε 27 ψήφους, ενώ υπήρξαν 13 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Αμέσως μετά ο κ. Σιούτης ευχαρίστησε όλο το Σώμα και δεσμεύτηκε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη το προεδρείο, ευχόμενος καλή θητεία.
Από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρώτη ειδική συνεδρίαση εξελέγησαν έξι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και έξι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Για την Οικονομική Επιτροπή, εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι: Ελένη Ακονίδου, Φώτης Βάββας και Στέφανος Μάντζιος από την παράταξη του Δημάρχου, Θωμάς Γιωτίτσας και Στέφανος Ζούμπας από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και Βασίλης Κοσμάς από την παράταξη «Ιωάννινα 2023».
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Βασίλης Βλέτσας, Ιωάννης Αιβατίδης, Ιωάννης Τσίμαρης, Ιωάννης Λιόντος, Δημήτρης Νάστος και Σπυρίδων Γκίζας.
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εξελέγησαν: Νικόλαος Σιορόκας, Γιάννης Τσίμαρης και Νικόλαος Τσόλης από την παράταξη του Δημάρχου, Γεωργία Γιώτη και Στέφανος Σίντος από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και Γιώργος Λαδιάς από την παράταξη «Ιωάννινα 2023».
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Ιωάννα Αθανασίου Μαμακή, Ελένη Ακονίδου, Φώτης Βάββας, Βασιλική Μέγα, Ηλίας Αρλέτος και Βασίλειος Αργύρης.
Από την διαδικασία απείχαν η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», η Όλυ Τσουμάνη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Χρήστος Πατσιούρας, επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης», καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του «νόμου Θεοδωρικάκου».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας λαμβάνοντας το λόγο σημείωσε ότι η παράταξη του επέλεξε να συμμετάσχει στην εκλογή των δύο Επιτροπών, ώστε να καταθέτει και να συνδιαμορφώνει απόψεις για το καλό των δημοτών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα