Σάββατο, 20/04/2024 | 09:12

Ανδρέας Κτενάς: «Δημιουργούμε ένα καλαίσθητο Πολιτιστικό Κέντρο στην Παλαιά Πόλη της Λευκάδας»

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/01/2022, 4:19 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Δημιουργούμε ένα καλαίσθητο Πολιτιστικό Κέντρο στην Παλαιά Πόλη της Λευκάδας» – Μέσω του στρατηγικού έργου TACTICAL TOURISM του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Αλβανία

Νέος χώρος για τη φιλοξενία πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών γεγονότων και δράσεων δημιουργείται στην Παλαιά Πόλη της Λευκάδας, καθώς έπειτα από την ολοκλήρωση της μελέτης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, ενέκρινε τους όρους και τα τεύχη για την προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για «Αναπαλαίωση – Ανακαίνιση Αποθήκης Π.Ε. Λευκάδας για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου» με χρηματοδότηση από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο TACTICAL TOURISM – Targeted actions for the preservation, rehabilitation and promotion of historical, cultural and natural assets encouraging tourism, in the entire GR-AL cross-border area (Στοχευμένες δράσεις για τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών, πολιτιστικών και φυσικών αγαθών που ενθαρρύνουν τον τουρισμό, σε ολόκληρη τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020.

Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, δήλωσε:

«Η αποθήκη της Περιφέρειας στην παλαιά πόλη της Λευκάδας πλέον θ’ αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θ’ αποτελέσει ένα καλαίσθητο πολιτιστικό κέντρο που τόσο έχουμε ανάγκη.

Ο Πολιτισμός της Λευκάδας είναι ο πλούτος μας και τα πολιτιστικά σωματεία μας άξιοι εκφραστές και περηφάνια μας, ωστόσο η διαχρονική έλλειψη χώρων πολιτισμού στη Λευκάδα αποτελεί αρνητικό παράγοντα και μας στερεί την παρουσίαση εκδηλώσεων σε άρτιες συνθήκες.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από την Π.Ε. Λευκάδας και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ, πλέον άμεσα ακολουθεί η δημοπράτηση ενός ακόμα σημαντικού έργου πολιτισμού στη Λευκάδα, αξιοποιώντας άριστα τους ενωσιακούς πόρους του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Αλβανία, όπως ακριβώς πράξαμε και με τη μαρίνα στο Νυδρί στο έργο AI SMART του Interreg Ελλάδα – Ιταλία.

Για εμάς το ζητούμενο είναι να είμαστε παραγωγικοί και κάθε φορά που το πετυχαίνουμε αισθανόμαστε ικανοποίηση, γιατί πετυχαίνουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την προσφορά στην Λευκαδίτικη Κοινωνία».

Στο έργο TACTICAl TOURISM συμμετέχουν συνολικά 6 εταίροι από Ελλάδα και Aλβανία, και συγκεκριμένα:
• Περιφερειακό Συμβούλιο Αργυροκάστρου (επικεφαλής εταίρος)
• Περιφερειακό Συμβούλιο Μπερατίου
• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
• Περιφέρεια Ηπείρου
• Υπουργείο Πολιτισμού / Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς
• Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα