Πέμπτη, 18/04/2024 | 12:22

Άρτα: Σοκ για τη σύλληψη του 37χρονου ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης

1283 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/01/2022, 7:19 μμ | 0 σχόλια

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Άρτας η σύλληψη του 37χρονου ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης και στο παρελθόν υπηρετούσε μέχρι και το 2015 στην Ιερά Μητρόπολη Άρτας ώς διάκονος του Μητροπολίτη.

Είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών και συνελήφθη με ένταλμα για βιασμό, για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και συρροή. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Ο ιερέας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται ότι διέπραξε τα αδικήματα αυτά επανειλειμμένως, τουλάχιστον για ένα πεντάμηνο, σε βάρος ανήλικης, μεταξύ 2019 και 2020. Η καταγγέλουσα το 2019 ήταν 16 ετών.

Ο 37χρονος σήμερα ιερέας, ήταν πνευματικός του κοριτσιού, το οποίο πήγαινε και στο κατηχητικό. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της, την παρέσυρε, τη βίασε και ασέλγησε σε βάρος της πολλές φορές. Οι βιασμοί φέρονται να έλαβαν χώρα εντός του ιερού ναού.

Το κορίτσι σταδιακά άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, έμοιαζε φοβισμένο, έκοψε το κατηχητικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο που έρχεται στο φως: Λιποθυμούσε από το φόβο της κάθε φορά που έβλεπε τον ιερέα.

Ερευνούν και άλλες καταγγελίες για τον ιερέα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνούν κι άλλες καταγγελίες κορίτσιων από το ίδιο κατηχητικό του ναού καθώς φαίνεται ότι το είχε κάνει και σε άλλα κορίτσια.

Τους έλεγε ότι είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα και τα προσωπικά τους προβλήματα προκειμένου να βρίσκουν λύση. Αυτός φαίνεται να ήταν και ο αρχικός του τρόπος προσέγγισης.

ΠΗΓΗ-φωτο: epirusgate.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα