Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:06

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

448 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2021, 7:12 μμ | 0 σχόλια

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.
Ο Δήμαρχος αφού τον υποδέχθηκε, τον ενημέρωσε σχετικά με τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, όπως η ολοκλήρωση των έργων του Λιμένα Ηγουμενίτσας, η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής, η υλοποίηση του οδικού άξονα «Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι», η ανάγκη κατασκευής Περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας, για έργα δηλαδή που θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά για τον Δήμο μας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας στις συνεχιζόμενες, από το 2014 έως σήμερα, προσπάθειες για την οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την αναπτυξιακή διαχείριση ζωτικών τμημάτων του Δήμου μας.
Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απουσία της πόλης της Ηγουμενίτσας από τον ακαδημαϊκό χάρτη, με την κατάργηση τμημάτων και τη μη ίδρυση νέων.
Στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν του Δήμους, ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την διάκριση αρμοδιοτήτων μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακής Διοίκησης και Κεντρικού Κράτους, στην απαραίτητη διασύνδεση αρμοδιοτήτων και πόρων (αιτήθηκε ειδικότερα την απευθείας διάθεση μέρους του Π.Δ.Ε. στους Δήμους) και στην ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό. Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην αυτοδιοίκηση α’ βαθμού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα