Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:52

Συνάντηση Θανάση Καββαδά -Κώστα Καραμανλή για τα μεγάλα έργα στη Λευκάδα

518 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/12/2021, 6:54 μμ | 0 σχόλια

Συνάντηση Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή για τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στη Λευκάδα

Συνάντηση για τα μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν την Λευκάδα και τις γύρω περιοχές είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.
Συζητήθηκε η πορεία 6 σημαντικών έργων και συγκεκριμένα: της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας, του Αστυνομικού Μεγάρου, της περιφερειακής οδού της πόλης της Λευκάδας, της εθνικής οδού Άκτιο-Αμβρακία και του διπλού άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα και Άκτιο-Άγιος Νικόλαος.
Αναφορικά με τη ζεύξη, συζητήθηκε η πρόοδος στο θέμα της σύνδεσης Λευκάδας- Αιτωλοακαρνανίας και επαναβεβαιώθηκε η υλοποίησή του σύμφωνα με τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης με υποθαλάσσια σήραγγα, ενώ συζητήθηκε και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών.
Σε ό,τι αφορά την ύδρευση της Λευκάδας, συζητήθηκε η πορεία του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας–Άρτας–Λευκάδας, ο οποίος ξεκινά από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, και θα χρηματοδοτηθεί με 130.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα θέμα που επανειλημμένα είχε συζητήσει ο Βουλευτής και με τον Υπουργό Υποδομών, αλλά και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, κατά το παρελθόν, ώστε να μπει σε προτεραιότητα η χρηματοδότηση και η υλοποίησή του. Ο κ.Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι το έργο δρομολογείται και πολύ σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.
Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου Λευκάδας, στην υλοποίηση του οποίου εμπλέκεται και το Υπουργείο Υποδομών. Για το Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας είναι έτοιμος ο φάκελος του έργου και τις επόμενες ημέρες θα εγκριθεί από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, ώστε να ακολουθήσει η προκήρυξη διαγωνισμού και να ξεκινήσει η φάση της υλοποίησης.
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνδρομή του ώστε να εγκριθούν τα 3.800.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί ο περιφερειακός της Λευκάδας, τονίζοντας ότι το έργο θα αποσυμφορήσει σημαντικά την κίνηση από το κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού, μέχρι τη δημιουργία της υποθαλάσσιας. Επιπλέον, ζήτησε την άμεση χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ για έργα οδοποιίας από το Δήμο Λευκάδας, για τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί σχετικά τεχνικά δελτία.
Τέλος, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών στην Αμβρακία οδό και στο διπλό άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα και Άκτιο-Άγιος Νικόλαος. Τα ανωτέρω έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το 2023, ενώ η παράκαμψη της Αμφιλοχίας αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το Καλοκαίρι του 2022. Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι τα δύο αυτά μεγάλα οδικά έργα, που καθυστέρησαν για χρόνια, θα αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο της περιοχής, δημιουργώντας προϋποθέσεις τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.
Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άριστη συνεργασία και του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Λευκάδα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα