Τετάρτη, 04/10/2023 | 15:42

«Σας παρακαλώ πολύ, δώστε λίγο αίμα»: Ένας γιατρός για το πρόβλημα που έχει προκύψει

586 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/12/2021, 11:40 πμ | 0 σχόλια

«Σας παρακαλώ πολύ, δώστε λίγο αίμα»: Ένας γιατρός για το πρόβλημα που έχει προκύψει στην πανδημία

«Διαμορφώθηκε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην κάλυψη των ασθενών μας», όπως μάς ενημερώνει ο αιματολόγος Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, απευθύνοντας έκκληση για αιμοδοσία.

Η πανδημία έχει προκαλέσει πολλά πρακτικά προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας. Εκτός του ότι έχουν αναβληθεί πολλά χειρουργεία για μη COVID ασθενείς μέσα στους τελευταίους μήνες, έχει συντελέσει και σε ελλείψεις στα αποθέματα αίματος. Στο τελευταίο πρόβλημα αναφέρεται ένας γιατρός, ο αιματολόγος Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, μέσα από νέα ανάρτησή του στο Facebook, όπου απευθύνει έκκληση για αιμοδοσία, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σώσει ζωές.

Διαβάστε το κείμενό του:

«ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
.
»Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που μπορούν να αιμοδοτήσουν.

»Υπό κανονικές συνθήκες στη χώρα μας διατηρούμε οριακή επάρκεια αίματος για τις ανάγκες των ασθενών. Τώρα, που οι συνθήκες είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «έκτακτες» και μειώθηκαν σημαντικά οι αιμοδότες, διαμορφώθηκε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην κάλυψη των ασθενών μας. Ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικές παθήσεις, ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και σε μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων έχουν την ανάγκη σας. Σας χρειάζονται για λίγο αίμα ή αιμοπετάλια για να μπορέσουν να αποκτήσουν ξανά την υγεία τους χωρίς επιπλέον προβλήματα, για να μην απειληθεί η ίδια η ζωή τους.

»Οι ασθενείς της Αιματολογικής Κλινικής και της Μονάδας Μεταμόσχευσης χρειάζονται 20 ασκούς αίματος και 15 ασκούς αιμοπεταλίων καθημερινά. Συνολικά, οι ημερήσιες ανάγκες των ασθενών του νοσοκομείου μας ανέρχονται περίπου σε 35 ασκούς αίματος και 20 ασκούς αιμοπεταλίων. Αν και έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό οι δραστηριότητες του νοσοκομείου, όπως τα προγραμματισμένα χειρουργεία, οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες λόγω νοσηλείας ασθενών με COVID-19.

»Μπορείτε να δωρίσετε λίγο αίμα:

»1. Σε οποιαδήποτε Αιμοδοσία, εθελοντικά στον κωδικό 11786 (Δίκτυο Εθελοντών Αιμοπεταλιοδοτών) ή δίνοντας στο όνομα συγκεκριμένου ασθενή και να ζητήσετε να σταλεί στην Αιμοδοσία του νοσοκομείου μας (Γεώργιος Παπανικολάου).

2. στην Αιμοδοσία του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου, Δευτέρα έως Παρασκευή και Κυριακή 8:30-14:00, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή επιπλέον 17:00-20:00
.
»Το κτήριο της Αιμοδοσίας βρίσκεται στην άκρη του οικοπέδου και μακριά από νοσηλευτικά Τμήματα.
.
»Σας παρακαλώ πολύ, δώστε λίγο αίμα. Σε σας θα αφήσει αίσθημα ικανοποίησης, σε κάποιον ασθενή θα γίνει σκαλοπάτι προς τη σωτηρία του!».
ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα