Παρασκευή, 07/10/2022 | 15:04

Πρέβεζα: Τραυματισμός μαθητή στο μουσικό σχολείο- Επιστολή για την τραγική κατάσταση στο χώρο

473 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2021, 10:31 πμ | 0 σχόλια

Προς :
Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Γεωργάκο
Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού κ.Κωνσταντάκη
Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Πρέβεζας
Κοιν.:
Περιφερειακο Δντη Εκπ/σης κ.Καμπουράκη
Δντη Β/μιας Εκπ/σης κ.Κατσανάκη
Παρατάξεις Δήμου Πρέβεζας
Βουλευτές Νομού
Μέλη του Συλλόγου
Μαθητικό Συμβούλιο
Δντη Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας κ. Χαλβατζή
ΕΛΜΕ, ΜΜΕ
Πανελλήνια Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικών Σχολείων
Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας
Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας

«Κτιριακό Ζήτημα Προαύλιος Χώρος»

Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Γεωργάκο,
με αφορμή έναν ακόμη τραυματισμό μαθητή του σχολείου μας στο μάθημα της Φυσική Αγωγής ,λόγω του κατεστραμμένου – επιεικής χαρακτηρισμός – τάπητα του προαυλίου χώρου ,απευθυνόμαστε προσωπικά σε εσάς ως ύστατο αποδέκτη των δεκάδων αιτημάτων τόσο της διοίκησης του σχολείου ,όσο και του Συλλόγου Γονέων. Δεν είναι λίγες οι φορές στα χρόνια λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας ,όπου η μαθητική κοινότητα εκδήλωνε με ποικίλους τρόπους τη δυσαρέσκειά της για το κτηριακό ζήτημα και το πρόβλημα του προαυλίου που πλέον εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών μας.
Υπενθυμίζουμε ότι “η αυλή” αποτελεί σημαντικό πόρο για κάθε σχολικό κτίριο ,αφού οι μαθητές κινούνται ,αθλούνται , παίζουν .Το μέγεθος, ο σχεδιασμός ,τα χαρακτηριστικά που περιέχουν ,καθώς κι ο τρόπος που χρησιμοποιούνται από τους μαθητές και το προσωπικό μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία και στο έργο του σχολείου, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ειδικά σε αυτή την την εποχή που ζούμε χρειάζεται να ομορφύνουμε τις ζωές των παιδιών μας με λουλούδια, όμορφα δέντρα, φροντισμένες και καθαρές αυλές, ώστε όχι μόνο να χαίρονται όταν βρίσκονται στο σχολείο τους, αλλά να έχουν ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι ο δημόσιος χώρος για την υπόλοιπη ζωή τους κι αυτό αποτελεί μάθημα ζωής.
Δυστυχώς ο προαύλιος χώρος του Μουσικού Σχολείου αποτελεί εστία κινδύνων ,αφού ο τσιμεντένιος(;;;) τάπητας είναι φθαρμένος και μόνο λόγω τυχαιότητας δεν έχει επέλθει σοβαρός τραυματισμός μαθητή. Φυσικά δε γίνεται καν λόγος για χώρο αθλοπαιδιών .Όταν βρέχει η αυλή πλημμυρίζει ,δεν υπάρχει στεγασμένη πρόσβαση από το ένα κτίριο στο άλλο,οι βάσεις από τα κιόσκια είναι διαβρωμένες από το πέρασμα του χρόνου με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ τα τσιμεντένια παρτέρια είναι κατεστραμμένα.
Το γεγονός ότι η χρήση του κτιρίου έχει ευγενικά παραχωρηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ,δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για την άπνοια των ενεργειών ,αφού με χαρά διαπιστώνουμε την ύπαρξη συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας με τρανταχτό παράδειγμα τη συνδιοργάνωση τουρνουά καλαθοσφαίρισης ,όπου για τον τάπητα του γηπέδου και την όλη οργάνωση εκταμιεύθηκαν 22.000 ευρώ (από 11.000 ευρώ Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα),ενώ η επισκευή του προαυλίου χώρου σύμφωνα και με τη μελέτη που είχαμε καταθέσει στις Τεχνικές Υπηρεσίες προς διευκόλυνση ,δε θα ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ.
Ευελπιστούμε ότι η τελευταία αυτή προσπάθεια μας πριν ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία ,θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο επίλυσης κι ομαλοποίησης της καθημερινότητας των παιδιών μας , που έχει γίνει αποδεκτή λόγω της τεράστιας υπομονής που έχουν επιδείξει όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Σας επισυνάπτουμε ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από αυτό που εθελοτυφλώντας ονοματίζουμε ως χώρο αθλοπαιδιών .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα