Παρασκευή, 19/04/2024 | 07:10

Πρέβεζα: Έργο της Μαφίας τα βαρέλια με τα απόβλητα στο Μονολίθι;

1821 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/12/2021, 1:32 μμ | 0 σχόλια

Το θέμα είχε αναδείξει πριν λίγες μέρες ο συνάδελφος Γιώργος Ευσταθίου από το Prevezanews.gr. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ: “Πρόκειται για βαρέλια σιδερένια τα οποία πέρα από το γεγονός πως είναι εμφανώς «ταλαιπωρημένα», περιέχουν άγνωστο υγρό το οποίο χύνεται στην θάλασσα. Ενοπίστηκαν δύο τέτοια βαρέλια.Το ένα στο Μονολίθι (φωτό) και το δεύτερο, σύμφωνα με πληροφορίες σε παραλία στα Ριζά. Και τα δύο βαρέλια έχουν τρύπες και από μέσα βγαίνει κίτρινο παχύρευστο υγρό, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το περιβάλλον.
Το γεγονός προβληματίζει διότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για δύο και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα τα οποία έχουν ξεβραστεί σε ακτές ή σε βραχώδεις παραλίες της περιοχής.”

Προκαλεί εντύπωση πως για ένα τόσο σοβαρής οικολογικής σημασίας ζήτημα, καμία αρχή της περιοχής δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα. Γνωρίζει ο Δήμος Πρέβεζας τι ακριβώς έχει συμβεί; Έχουν μεταφερθεί τα βαρέλια, ενώ έχει αδειαστεί υγρό στην ακτή για να είναι πιο εύκολα στη μεταφορά τους; Έχει σταλεί στο χημείο του κράτους ή σε κάποια συναρμόδια υπηρεσία δείγμα από το παχύρευστο κίτρινο υγρό που υπήρχε στα βαρέλια; Οι ένστολες αρχές της περιοχής όπως το Λιμεναρχείο και η αστυνομία, έχουν ερευνήσει το θέμα;

Πάντως Δημοσίευμα, συνδέει ακόμα και τη Μαφία με το γεγονός, κάτι για το οποίο -μέχρι να μάθουμε οριστικά τι έχει συμβεί- κρατάμε τις αποστάσεις μας.

Η Μαφία πέταξε τα βαρέλια με το κίτρινο παχύρευστο υγρό;

Το Δημοσίευμα από την ιστοσελίδα το ΒΗΜΑ-Πριν 12 χρόνια και συγκεκριμένα την ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου του 2009 αναφέρει τα παρακάτω:

Η Μαφία έσπερνε απόβλητα στη Μεσόγειο

Και ελληνικά πλοία φορτωμένα με τοξικά ή και ραδιενεργά βιομηχανικά απόβλητα φαίνεται ότι βυθίστηκαν σκοπίμως στη Μεσόγειο από την πολυπλόκαμη «οικο-μαφία» (eco-mafia) της Ιταλίαςπροφανώς με τη συνεργασία πληρωμάτων και πλοιοκτητών που «πάρκαραν» τις πλωτές «χημικές βόμβες» τους σε προσυνεννοημένα σημεία, από τις ακτές της Καλαβρίας στον ιταλικό Νότο έως, ενδεχομένως, και τα ανοιχτά των νησιών του Ιονίου Πελάγους στην Ελλάδα. Οι σύγχρονοι μαφιόζοι «μπουρλοτιέρηδες» τα έστελναν ανενόχλητοι και με το αζημίωτο στον βυθό, μολύνοντας για πάντα το μεσογειακό οικοσύστημα.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη συγκλονιστική μαρτυρία του «αποστάτη» της «Ντραγκέτα», της καλαβρέζικης Μαφίας, Φραντσέσκο Φόντι. Ο πρώην μαφιόζος παραδέχτηκε πριν από λίγες ημέρες στους ιταλούς ανακριτές ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που βύθισε σκόπιμα τουλάχιστον τρία πλοία φορτωμένα με απόβλητα στην Αδριατική- μεταξύ των οποίων και το φορτηγό «Βόρειες Σποράδες» με 75 βαρέλια με τοξικά απόβλητα, το οποίο βυθίστηκε το 1992 στα ανοιχτά του Γκεντσάνο.

Έφτασε το ζήτημα μέχρι τις δικές μας ακτές; Και πρόκειται για ραδιενεργά απόβλητα; Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και το γεγονός ότι τόσες μέρες μετά, δεν υπάρχει επίσημη θέση από αρμόδιες αρχές της περιοχής μας, εξόχως ανησυχητικό!
Ζητούνται απαντήσεις για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας που δικαίως είναι ανήσυχη και προβληματισμένη!

Σπύρος Πλέουρας

Φωτό: Magicfocus-Γιώργος Ευσταθίου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα