Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:00

Κυβέρνηση: έκτακτη οικονομική ενίσχυση ομάδων του πληθυσμού

602 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/12/2021, 2:29 μμ | 0 σχόλια

Για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ομάδων του πληθυσμού

Μέσα σε περιβάλλον μεγάλων διεθνών κρίσεων, η Κυβέρνηση, με την σώφρονα πολιτική που ακολουθεί, μετατρέπει το οικονομικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η πολιτική μας σε κοινωνικό κεκτημένο. Με απλά λόγια δηλαδή το όφελος από την ανάπτυξη μεταφέρεται απευθείας στην κοινωνία, και σε εκείνους που χρειάζονται υποστήριξη, αλλά και ως ηθική επιβράβευση προς τους υγειονομικούς μας, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία.

Ψηφίστηκε χθες η τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο, κάθε συνδεδεμένο μέλος του νοικοκυριού. Η ενίσχυση θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως το τέλος του μήνα, θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του συνταξιούχου.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη νομοθετηθεί η προσαύξηση για το Δεκέμβρη στο διπλάσιο της μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Η καταβολή αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου. Όπως, επίσης, μέσα στο Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί και η καταβολή στους 100.000 υγειονομικούς του Ε.Σ.Υ. και του ΕΚΑΒ που ανακοίνωσε οι Πρωθυπουργός.

Από την εισαγωγική τοποθέτηση από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα