Δευτέρα, 11/12/2023 | 02:06

Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά 

608 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/12/2021, 9:38 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προσωπικού του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του ΟΚΠΑΠΑ  και των συνεργατών του προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην περιφέρεια Ηπείρου» του Ε.Κ.Π.Α. με τους Διευθυντές του 10ου Δημοτικού Σχολείου κ  Ιωάννη Βασδέκη  και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος κ. Κωνσταντίνο Λεοντίου.

 

Στόχος της συνάντηση ήταν η διερεύνηση των αναγκών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί όσον αφορά την συμμετοχή των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη σχολική διαρροή αλλά και την αποτελεσματική επικοινωνία  με τους γονείς.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η από κοινού υλοποίηση δράσεων εστιασμένων στην ενίσχυση της σχολικής συμμετοχής των παιδιών, στην μείωση της σχολικής διαρροής και την κινητοποίηση των γονέων για την ενεργό συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα