Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:25

Θανάσης Καββαδάς: Σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου στη Ρούδα

550 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/12/2021, 1:11 πμ | 0 σχόλια

 

Θανάσης Καββαδάς: «Σημαντικό βήμα η έγκριση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του νέου δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου στη Ρούδα – Διαχρονικό αίτημα της Λευκάδας η κατασκευή του»

 

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς για την αποδοχή, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, της έγκρισης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης ύψους 3.110.000 ευρώ για την υλοποίηση της νέας χάραξης του δρόμου.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Αυτές τις ημέρες έγινε ένα μεγάλο βήμα για την κατασκευή του νέου δρόμου από την διασταύρωση του Πόρου έως τον Μικρό Γιαλό (Ρούδα) με την έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και, στη συνέχεια, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, χρηματοδότησης ύψους 3.110.000 ευρώ.

Το έργο είναι εδώ και δεκαετίες απαίτηση των κατοίκων του Πόρου, όλων των γύρω οικισμών αλλά και του νησιού, καθώς αναβαθμίζει την περιοχή και βελτιώνει την ασφάλεια και την ταχύτητα στις μετακινήσεις ντόπιων και επισκεπτών. Οι πρώτες μελέτες χρονολογούνται από το 2000, στη συνέχεια όμως το έργο πάγωσε πάνω από 17 χρόνια.

Στόχος μου, από την προηγούμενη κιόλας κοινοβουλευτική μου θητεία, ήταν να ολοκληρωθεί αυτός ο δρόμος, και να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία που σήμαινε για τους μετακινούμενους η στενότητα του δρόμου και οι διαδοχικές στροφές, οι οποίες καθιστούσαν τις μετακινήσεις επικίνδυνες αλλά και χρονοβόρες, καθώς χρειάζονται πάνω από 15 λεπτά για να διανυθεί μία απόσταση που με τη νέα χάραξη θα χρειάζεται μόλις 5.

Μάλιστα, είχα καταθέσει και ερώτηση μέσω της Βουλής με αρ.πρωτ.4971/4-4-2018 προς τους τότε Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, όπου ζητούσα ενημέρωση για το πότε προβλεπόταν να χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί η μελέτη, καθώς και για το αν και πώς θα διασφαλιζόταν η χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου.

Ακολούθησαν πλήθος παρεμβάσεων στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αλλά και στη συνέχεια, από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης της νέας περιφερειακής διοίκησης, ανέδειξα επανειλημμένα, σε όλες μου τις συναντήσεις τόσο με την Περιφερειάρχη, κ. Ρόδη Κράτσα, όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, κ. Ανδρέα Κτενά, την ανάγκη να προχωρήσει η Περιφέρεια στην χρηματοδότηση του υπολοίπου για να ολοκληρωθεί η μελέτη, να ωριμάσει το έργο για δημοπράτηση και, βεβαίως, να προχωρήσει η υλοποίηση.

Μετά από αυτήν τη θετική εξέλιξη, θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση, αλλά και την Περιφερειάρχη, κ. Ρόδη Κράτσα και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, κ. Ανδρέα Κτενά, διότι μέσα σε δύο χρόνια οι διαδικασίες προχώρησαν, η μελέτη ολοκληρώνεται και το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Είμαι βέβαιος ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια και ελπίζω και πιστεύω ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί το έργο, το συντομότερο δυνατό, διότι αυτό είναι που μετράει στον πολίτη.

Όπως επεσήμανα και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πιστεύω στη συλλογική δουλειά, στη συνεργασία και στην ενότητα. Σε ό,τι με αφορά δηλώνω έτοιμος να συμβάλλω όπου και όποτε μου ζητηθεί, ώστε μέσα από μία σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να δρομολογούμε και να υλοποιούμε τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.»

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα