Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:50

Επίσκεψη Θανάση Καββαδά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας

677 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/12/2021, 5:57 μμ | 0 σχόλια

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να ενημερωθεί από την τοπική ηγεσία και το προσωπικό για τις ανάγκες και να συζητηθούν τρόποι και μέσα ενίσχυσης του έργου της.
Στις συναντήσεις με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Λευκάδας, κ. Αλέξανδρο Κουβακά, και το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, κ.Νικόλαο Χαλκιά, καθώς και με το προσωπικό της ΠΥ Λευκάδας, συζητήθηκαν η πιθανότητα τροποποίησης της κατανομής της υπηρετούσας δύναμης για να αυξηθούν οι θέσεις και να ενισχυθεί η υπηρεσία με προσωπικό, η προμήθεια ατομικού εξοπλισμού, καθώς και η ανάγκη για διάθεση ενός νέου πυροσβεστικού οχήματος 10 τόνων και ενός φορτηγού 4×4, χωρητικότητας 500 λίτρων. Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ενημέρωσε το Βουλευτή ότι τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουν 2 τετράτονα οχήματα, ενώ ήδη έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό σε θέματα χειρισμού, συντήρησης και επισκευής τους.
Επιπλέον, επειδή ο τομέας ευθύνης της ΠΥ Λευκάδας αυτή τη στιγμή καλύπτει 680 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Λευκάδα, τον Δήμο Άκτιου-Βόνιτσας, μέρος του Δήμου Ξηρομέρου (Πάλαιρο, Μύτικα, Παλιάμπελα, Κανδύλα), με ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, με συχνά απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, αλλά και τα νησιά Σκορπιό, Μεγανήσι, Καστό και Κάλαμο, καθώς και το Αεροδρόμιο του Ακτίου, συζητήθηκε η πιθανότητα ίδρυσης πυροσβεστικού σταθμού στη Βόνιτσα, προκειμένου να ελαφρύνει το έργο της πυροσβεστικής της Λευκάδας ή, εναλλακτικά, η πιθανότητα να περιέλθει το αεροδρόμιο Ακτίου στη δικαιοδοσία της ΠΥ Πρέβεζας.


Σχετικά με την επίσκεψή του ο Βουλευτής δήλωσε:
«Το καλοκαίρι η χώρα δοκιμάστηκε από μεγάλες πυρκαγιές πρωτοφανούς έντασης, έκτασης και διάρκειας, αποτέλεσμα των ακραίων συνθηκών καύσωνα που επικράτησαν επί μέρες σε όλη την Ελλάδα. Τον Αύγουστο είχα επισκεφθεί την Πυροσβεστική μας για να τους εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στο δύσκολο έργο τους. Τώρα, σε περίοδο σαφώς χαμηλότερης ετοιμότητας, θεώρησα χρέος μου να τους επισκεφθώ για να τους ευχαριστήσω, αλλά και για να συζητήσουμε εκτενέστερα πώς θα ενισχύσουμε της υπηρεσία.
Αυτή τη στιγμή, ο τομέας ευθύνης της ΠΥ Λευκάδας είναι ιδιαίτερα μεγάλος και με μεγάλες εδαφικές εναλλαγές. Πέρα από τις πυρκαγιές, που απειλούν τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια της Λευκάδα με τα εύφλεκτα υλικά, ο τόπος μας χαρακτηρίζεται και από υψηλή σεισμικότητα, ενώ η νησιωτικότητα και ο τουρισμός, ο οποίος χρόνο με το χρόνο αυξάνεται, προσθέτουν στην περιπλοκότητα του έργου της.
Γι’ αυτό συζητήσαμε πώς μπορούμε, με τη συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να την ενδυναμώσουμε, και δεσμεύθηκα ότι όσα συζητήσαμε θα τα μεταφέρω σε συνάντησή μου με τον Υπουργό, τις επόμενες μέρες, όπως άλλωστε είχα κάνει και στην περυσινή μου συνάντηση με τον τότε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, στον οποίο είχα στείλει και σχετική επιστολή, για την ενίσχυση τη ΠΥ Λευκάδας με εξοπλισμό, προσωπικό, καθώς και με πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία θα διευκολύνουν το έργο της.
Στόχος μας, να αναβαθμίσουμε τη δύναμη και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Πυροσβεστικής μας, ώστε οι άνδρες και οι γυναίκες της υπηρεσίας να μπορούν να επιτελούν το έργο τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους στους πολίτες.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα