Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:29

Δυο έργα της Πρεβεζάνας Διαμαντίνας Βραχλιώτη σε Α εκτέλεση

1105 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/12/2021, 11:14 πμ | 0 σχόλια

Δυο έργα της Διαμαντίνας Βραχλιώτη σε Α εκτέλεση

Πιανιστική σουίτα «Λαβύρινθος» στο Ωδείο Αθηνών &
πρωτότυπη μουσική και ηχοτοπία για το μουσικό παραμύθι «Ο Κουζινομάγος» στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, διοργανώνει στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2021 τριήμερο εκδηλώσεων σύγχρονης μουσικής στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών. Θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων κυρίως συνθετών, ορισμένα από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση. Ανάμεσά τους και η πιανιστική σουίτα «Λαβύρινθος» (Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, 6:00 μ.μ.) της Διαμαντίνας Βραχλιώτη. Ερμηνεύει η ίδια η συνθέτρια.

«Ο μύθος του Μινώταυρου έχει πολλές ερμηνείες. Για εμένα υπαινίσσεται την αναζήτηση της αυτογνωσίας ως λύτρωσης για κάθε προσωπικό λαβύρινθο. Για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου πρέπει να χαθείς. Τα προσωπεία του εγώ (Μινώταυρος και Μίνωας, δυο μορφές του ίδιου προσώπου) περιπλέκουν την ίδια μας την ύπαρξη, ενώ εμβόλιμα θραύσματα του αληθινού μας εαυτού φωτίζουν την έξοδο η Αριάδνη (άρια + αγνή = πολύ αγνή) και ο μίτος της θα μπορούσαν να συμβολίζουν το νήμα του μιτοχονδρίου (DNA), το νήμα της ίδιας μας της φύσης, η οποία είναι τελικά η λύτρωση, αν την αφουγκραστούμε.»
Διαμαντίνα Βραχλιώτη

Επίσης, το βράδυ της ίδιας ημέρας (11 Δεκεμβρίου 11:00 μ.μ.) στην εκπομπή «Καινά δαιμόνια» του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (103,7 & 102,9 FM) o παραγωγός Πανταζής Τσάρας με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, ετοίμασε μια έκπληξη για τους μικρούς ακροατές του παρουσιάζει σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση το μουσικό παραμύθι «Ο Κουζινομάγος». Μια διασκεδαστική ιστορία με πρωταγωνιστή έναν γητευτή γεύσεων που «μαγείρεψε» η Μαρία Μουρκούση (κείμενο-αφήγηση) και έντυσε με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και ηχοτοπία η Διαμαντίνα Βραχλιώτη. Την επιμέλεια της ηχογράφησης είχε ο Γιώργος Κωστόπουλος. Ένα παραμύθι για την αναζήτηση της ευτυχίας που δεν έχει τέλος… Καλή ακρόαση!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα