Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:51

Γιώργος Παπανδρέου: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκπροσωπεί το «νέο»

586 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/12/2021, 9:47 πμ | 0 σχόλια

Επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στον ΑΝΤ1 λίγες μόνο μέρες πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου πρόεδρου του κόμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, διεκδικούν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως δεν γνωρίζει τις πολιτικές θέσεις του κ. Ανδρουλάκη σε πολλά θέματα, ούτε τη πραγματική ιδεολογική του τοποθέτηση: «Δεν ξέρω που τοποθετείται ιδεολογικά. Ρωτήστε τον» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επανέλαβε το προβληματισμό του ποιος θα εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή αν εκλεχθεί ο κ. Ανδρουλάκης: «Είναι παράδοξο να μην ξέρουμε ποιος θα δώσει τη μάχη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Εμένα δεν θα με ήθελαν. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορώ να επαναπατρίσω ψηφοφόρους, η δε ΝΔ γιατί θα έχει απέναντί της μια σκληρή αντιπολίτευση με τον δικό μου τρόπο, χωρίς φωνασκίες».

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να πάνε στη κάλπη με παραταξιακή συνείδηση. Πρόσθεσε πάντως ότι δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα του Α’ γύρου, ενώ επέμεινε ότι μπορεί να ηγηθεί του Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση της ευρύτερης παράταξης, υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν φέρνει την ανανέωση, γιατί όπως είπε, «η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών».

Σε αυτό το σημείο τόνισε πως επιθυμεί να γίνει debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη με επάρκεια χρόνου για ελεύθερη συζήτηση και περιμένει την απάντησή του.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα να αποσυρθεί από τον β’ γύρο της επόμενης Κυριακής, λέγοντας ότι του έχει ζητηθεί πολλές φορές να παραιτηθεί στο παρελθόν, αλλά όπως τόνισε, «έχει παράδοση ευθύνης» να δώσει τη μάχη.

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν εκπροσωπεί το νέο»
Για την ανάγκη ανανέωσης μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ λέγοντας πως: «Χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα» και υπογράμμισε πως η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης αλλά αυτή διαφαίνεται ακριβώς στις ιδέες.

Σε ερώτηση αν κρίνει πως η ανανεωτική προοπτική δεν χαρακτηρίζει τις ιδέες του Νίκου Ανδρουλάκη ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως όντως αυτό διακρίνει: «Δεν το πιστεύω καθόλου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ έφερα το Open Gap, μια νέα πρακτική. Έφερα την διαύγεια. Να έχουμε διαφάνεια στην διαδικασία, όχι μόνο στο Κίνημα αλλά και στο κράτος, αλλά να έχουμε κι αξιοκρατικές επιλογές για τα ανώτατα στελέχη όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές μεγάλων Οργανισμών»

«Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση κι ήρθε αυτή του κ. Σαμαρά, με γραμματέα του κόμματος τον κ. Ανδρουλάκη πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας. Τέσσερα η Νέα Δημοκρατία, Δύο το ΠΑΣΟΚ, Ένα ο κ. Κουβέλης» σημείωσε. «Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσία, ξανά η παλαιοκομματική αντίληψη, αυτά παλεύω μια ζωή», συνόψισε υπογραμμίζοντας πως δεν είναι θέματα ηλικίας αλλά βούλησης για να «σπάσουμε αυγά», λογική την οποία έχει και θα συνεχίσει να έχει.

Τόνισε πως ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει σαφή ιδεολογική τοποθέτηση. Όπως ανέφερε, οι αντιλήψεις του σε σχέση με τον συνυποψήφιο του διαφέρουν καθώς παρατηρεί πως από πλευράς ιστορίας του κ. Ανδρουλάκη υπάρχει μια παλαιοκομματική αντίληψη.

Συνέχισε λέγοντας πως την ανανέωση «δεν την φέρνει ο φίλος μου ο Νίκος, δυστυχώς».

Επέκρινε τον συνυποψήφιο του μάλιστα για τη θέση που εξέφρασε για την κατάργηση του βέτο σχετικά με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι διαφωνεί με τη θέση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που εξέφρασε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα