Πέμπτη, 18/04/2024 | 19:24

Γιώργος Νόβας: Η οδός Ωκεανίδων του Μύτικα στο δημοτικό συμβούλιο…

771 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2021, 9:14 μμ | 0 σχόλια

Ερωτήματα υπέβαλλε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της κοινότητας του Μύτικα, Γιώργος Νόβας.

Σε μία από τις ερωτήσεις απευθύνθηκε τόσο προς τον αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, όσο και προς τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο.

Ο κ. Νόβας έθεσε το ζήτημα του δρόμου στην Οδό Ωκεανίδων στα Φισκούρια στον Μύτικα και έκανε λόγο για διαφορά που υπάρχει εκεί. “Έχουμε μία διαμάχη με τον κ. Ντίτσο. Έπεσε άσφαλτος στον υπάρχοντα δρόμο, στον υπάρχοντα χαλικόδρομο, μπροστά ήταν ο ιδιοκτήτης ο κ. Ντίτσος , ήμουν εγώ, ήταν ο κ. Κατσιμπόκης με το συνεργείο του. Βεβαίως δεν αμφισβητούμε ότι με την άσφαλτο καταπάτησε του κ. Ντίτσου, 15 τετραγωνικά του ενός και άλλα 15 του άλλου. Ο μηχανικός που ήρθε έριξε την άσφαλτο στο παλιό χαλίκι. Εκεί όμως έχει έρθει ο ίδιος ο δήμαρχος 5 φορές και έχει δώσει εντολή στον κύριο Ντίτσο, να κόψει την άσφαλτο και να την πετάξει. Εάν κόψει την άσφαλτο ο κ. Ντίτσος και την πετάξει, εμείς δεν μπορούμε να περάσουμε από εκεί. Εγώ μένω εκεί και μαζί με μένα, είμαστε 15. Εμείς οι 15 και ο κ. Ντίτσος είχαμε έρθει σε συμφωνία, αν πέσει άσφαλτος, θα αφήσουμε όλοι, ώστε να γίνει ο δρόμος όσο το δυνατόν πιο φαρδύς. Εμείς όλοι αφήσαμε, εγώ προσωπικά άφησα, 1,40 επί 30 μέτρα μάκρος. Η εντολή που έδωσε ο κ. Δήμαρχος να κοπεί ο δρόμος, ήταν λάθος κύριε Δήμαρχε. Θέλω να μου πείτε τι σκοπεύετε να κάνετε εκεί” τόνισε κατά την ερώτησή του, ο πρόεδρος του Μύτικα Γιώργος Νόβας.

Στην απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, εξήγησε:” Είναι δρόμος διανομής, υπάρχει χάρτης, έχει περαστεί στο κτηματολόγιο, έχει δηλωθεί. Το πλάτος του δρόμου είναι τρία μέτρα. Όπως καταλβαίνετε μπορεί κάποτε που έγινε η διανομή με τα τρία μέτρα να θεωρούνταν πλατύς ο δρόμος, αλλά τώρα αυτός ο δρόμος θεωρείται ότι δεν είναι προσβάσιμος. Δεν είναι προσβάσιμος γιατί έχουν χτιστεί και κατοικίες κι ένα μικρό ξενοδοχείο στο τέλος του δρόμου. Οι ιδιαιτερότητες του δρόμου αυτού ήταν ότι ορισμένες ιδιοκτησίες, πριν γίνει η άσφαλτος είχαν υποχωρήσει τις περιφράξεις τους και άλλες ιδιοκτησίες δεν είχαν καμία περίφραξη. από τη μία πλευρά ο δρόμος είναι και 5 μέτρα και 5,5, μεταξύ των ιδιοκτησιών. Από την άλλη, από την είσοδο του δρόμου από τη Βόρεια Πλευρά έχουν βάλει τις περιφράξεις και είναι ακριβώς τρία μέτρα ο δρόμος. Στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία δεν υπάρχει κάποιο σχετικό έγγραφο παραχώρησης προς στο δήμο ή να είχε κάνει απαλλοτρίωση ο δήμος για να είχε κατοχυρώσει μεγαλύτερο πλάτος στο κτηματολόγιο. Υπάρχει μία απόφαση της κοινότητας που αναφέρει ότι πριν γίνει ο δρόμος αυτός το ελάχιστο πλάτος του πρέπει να είναι 4 μέτρα. Όταν έπεσε η άσφαλτος ο κ. Ντίτσος έχει κάνει αιτήματα ως προς την οριοθέτηση του δρόμου. Δεν είχε περιφράξει ούτε αυτός, ούτε κάποιος συγγενής του σ’ αυτό το κομμάτι και αναζητούσε ευθύνες από τη δημοτική αρχή ότι μπήκαμε μέσα στον χώρο. Βγήκαμε, οριοθετήσαμε μέχρι που είναι η διανομή έτσι ώστε να αποφασίσει κι αυτός να να αφήσει κάποια υποχώρηση για να μη μείνει τρία μέτρα ο δρόμος , να είναι πάνω από τα 3,5 κι αλλού 4 μέτρα. Η απέναντι ιδιοκτησία δεν είχε φήσει, είχε μια πρόχειρη κατασκευή, ένα στηθαίο. Σωστά η κοινότητα πήρε μια γνωμοδοτική, ο δρόμος αυτός να είναι τουλάχιστον 4 μέτρα. Αυτή την υποχώρηση είχαμε ζητήσει από τον κ. Ντίτσο. Είχαμε φτάσει στο σημείο να κοπεί η άσφαλτος, τώρα αυτή τη στιγμή λέει θα επανέλθει με άδεια περίφραξης, το θέμα δεν έχει κλείσει, κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να πάει ο δρόμος σε μεγαλύτερο πλάτος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα