Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:17

Γιώργος Νίτσας: Τα χωριά έχουν ξεχάσει: Αξιοκρατία, τεχνικό πρόγραμμα, σχέδιο δράσης

581 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2021, 1:56 μμ | 0 σχόλια

Κατά την συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Τρίτη 30 Νοεμβρίου αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας και η παράταξή του κράτησαν σαφείς αποστάσεις, καταψηφίζοντάς το και προτάσσοντας μια διαφορετική αντίληψη για το πως θα έπρεπε να είναι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Πρέβεζας.

Ακολουθεί η τποθέτηση του Γιώργου Νίτσα για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας

Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση θα πούμε ΟΧΙ στο τεχνικό πρόγραμμα. Και θα ψηφίσουμε αρνητικά, όχι φυσικά επειδή δεν αναγνωρίζουμε πως πρέπει να γίνουν τα συγκεκριμένα έργα, αλλά επειδή έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη για το τεχνικό πρόγραμμα που αρμόζει στο Δήμο Πρέβεζας. Εδώ να τονίσω ότι ακόμη και αυτά τα έργα είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του δήμου και τον δημοτών.
Είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα πλήρως αντιαναπτυξιακό.
Κε Δήμαρχε από την πρώτη ημέρα που αναλάβατε τα καθήκοντά σας μας λέτε ότι το Όραμά σας για τον Δήμο Πρέβεζας θα φανεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 20 του 21 τώρα του 22……
Εδώ παρατηρούμε ως εντασσόμενα νέα έργα, μόλις 14 έργα. Τα οποία περιλαμβάνουν δράσεις όπως χαλικοστρώσεις, όμβρια, ασφαλτοστρώσεις, κλάδεμα δέντρων και βελτιωτικές εργασίες σε σχολεία. Πολύ σημαντικά πράγματα.
Πάρα πολύ σημαντικά και δεν τα υποτιμούμε καθόλου!
Ίσα-ίσα, τα έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας!
Αυτό όμως είναι το περιβόητο όραμά σας!
Ζητήματα που οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι τεχνικές υπηρεσίες τα δρομολογούν και μόνοι τους.
Ποιο το πολιτικό σα στίγμα;
Ποιο το αναπτυξιακό σας όραμα;
Αν θεωρείτε ότι ο ρόλος ενός Δημάρχου περιορίζεται στο να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστούν κάποια έργα,
τότε προφανώς και έχουμε διαφορετική αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το τεχνικό πρόγραμμα αυτό δείχνει επίσης την πλήρη αποτυχία σας να εντάξετε πολλές δράσεις στο “Αντώνης Τρίτσης”.
Σας έχουμε πει επίσης ότι θα θέλαμε αναλυτική κοστολόγηση των έργων που θα γίνουν σε κάθε τοπική κοινότητα.

Σας έχουμε ζητήσει προτεραιοποιήσεις και δεν είδαμε τίποτα από αυτά στα έγγραφα που μας στείλατε.

Το εύκολο για εμάς θα ήταν να διαφοροποιήσουμε ελαφρώς το τεχνικό πρόγραμμα, να το κοστολογήσουμε και να το φέρουμε έπειτα από εισήγηση των υπηρεσιών, όπως προβλέπεται, για ψήφιση. Υποκρισία θα ήταν από μέρους μας, καθώς ο νόμος Θεοδωρικάκου για την αυτοδιοίκηση έχει μετατρέψει αυτή τη σπουδαία διαδικασία για ένα Δήμο, στο απόλυτο φιάσκο.
Πονηρά αν θέλετε η Κυβέρνηση ήξερε πως να προστατέψει τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.
Σχετικά με τα δημοτικά διαμερίσματα ή τοπικές κοινότητες όπως λέγονται σήμερα άλλα στην πραγματικότητα, στην σκέψη μας, στο μυαλό μας, είναι πάντα τα χωριά μας. Τα χωριά μας εκεί όπου γεννηθήκαμε εμείς και οι γονείς μας εκεί που συνεχίζουν να κατοικούν οι δικοί μας άνθρωποι που τα αγαπάμε και τα πονάμε. Που τα βλέπουμε να ερημώνουν, τα βλέπουμε παραμελημένα και εγκαταλειμμένα. Σίγουρα τους αξίζει κάτι καλύτερο.
Στον δήμο μας υπάρχουν 23 τοπικές κοινότητες χωρίς να υπολογίσουμε τον Άγιο Θωμά, το Νεοχώρι, Καστροσυκιά, Μεγαδένδρο , Λυγιά και Αρχάγγελο.
Ο Λούρος και το Κανάλι είναι σε άλλη κατηγορία για εμάς.
Είναι δυο μέρη με μεγάλη αξία το καθένα.
Χωριά που τα περισσότερα αν όχι όλα έχουν ξεχάσει τι θα πει αξιοκρατία, τεχνικό πρόγραμμα και σχέδιο δράσης. Οι παρεμβάσεις σας μηδαμινές εκτός και αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη ή προσωπική (ρουσφετολογική) στρατηγική του δημάρχου και των αντιδημάρχων. Προοπτική καμία. Δεν μπορούμε κάτι που αγαπάμε να το εγκαταλείπουμε.
Σας καταθέσαμε μερικές σκέψεις, ιδέες, προτάσεις δυστυχώς δεν θέλετε να καταλάβετε.
Κατανομή δίκαιη, βάση έκτασης και κατοίκων.

Οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια έχουν την ευθύνη και γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τις πραγματικές ανάγκες του χωριού.

Αυτοί ζουν εκεί σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα.
Δικό τους τεχνικό πρόγραμμα, δικά τους χρήματα, με την εποπτεία από την οικονομική υπηρεσία να μπορούν να υλοποιήσουν τις ανάγκες και τα σχέδια τους για το χωριό .
Δεσμευόμαστε όμως πως αν ο Πρεβεζάνος πολίτης, μας δώσει την εμπιστοσύνη στις επόμενες εκλογές, θα παρουσιάσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα, αναπτυξιακό, αντάξιο ενός σύγχρονου δήμου στην νέα εποχή, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας, με τους αναπτυξιακούς φορείς, με τους συλλόγους και κάθε ενεργό πολίτη, δημιουργώντας ένα μέτωπο που θα βγάλει τον τόπο μας από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει και θα τον οδηγήσει στην πρόοδο και την ευημερία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και στις ανάγκες των δημοτών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα