Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:31

Αγρίνιο: Ψάχνουν κρεβάτι σε ΜΕΘ για διασωληνωμένο 42χρονο και δεν βρίσκουν

574 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/12/2021, 2:34 μμ | 0 σχόλια

Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει σε υψηλά επίπεδα λόγω του κορονοϊού και των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον και οι αντοχές του εξαντλούνται μέρα με τη μέρα. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό στο Αγρίνιο όπου ένας 42χρονος έχει διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ επειδή οι γιατροί ψάχνουν κρεβάτι και δεν βρίσκουν, καθώς όλα είναι γεμάτα.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, στο Αγρίνιο η κατάσταση είναι τραγική καθώς η ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης έχει πάψει να λειτουργεί ως ΜΕΘ COVID από τον περασμένο Ιούλιο και όποιος ασθενής χρειάζεται να εισαχθεί σε αυτή, τότε διακομίζεται σε νοσοκομεία της Αθήνας, των Ιωαννίνων ή της Πάτρας.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, έχει επιδεινωθεί ραγδαία η κατάσταση της υγείας ενός 42χρονου άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος αλλά βρίσκεται εκτός ΜΕΘ καθώς οι γιατροί ψάχνουν ελεύθερο κρεβάτι και δεν βρίσκουν.

Αυτή τη στιγμή, στην κλινική COVID του νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 24 ασθενείς ενώ έχει δυνατότητα να νοσηλευθούν σε αυτή μέχρι και 67 ασθενείς. Όμως η έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την έλλειψη έμψυχου δυναμικού, εντείνει τις ανησυχίες ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο θα αρχίσει να ζορίζει αν οι ασθενείς ξεπεράσουν τους 45.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα