Τρίτη, 19/03/2024 | 09:21

Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρή Εβδομάδα 2021

523 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/11/2021, 5:53 μμ | 0 σχόλια

Με όχημα την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο Δήμος Ηγουμενίτσας δηλώνει δυναμικά παρών στην ενέργεια αλληλεγγύης «Καθαρή Εβδομάδα 2021», στηρίζοντας τους ανθρώπους της καθαριότητας, λέγοντας τους «ευχαριστώ» με τον πιο ξεχωριστό τρόπο!
Παράλληλα μέσα από δράσεις καθαρισμού και παρεμβάσεων εντείνει τις προσπάθειες να βελτιώσει το αστικό περιβάλλον και να αντιστρέψει τους βανδαλισμούς και τις ενέργειες που αμαυρώνουν την εικόνα του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της Καθαρής Εβδομάδας 27/11–04/12/2021 (και εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας) θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
 Δράσεις Καθαρισμού των graffiti στις στάσεις και σε διάφορα σημεία της πόλης της Ηγουμενίτσας
 Δράσεις Καθαρισμού και Πλυσίματος κάδων στο Μαργαρίτι και στον Παραπόταμο
 Δράσεις Καθαρισμού με το Σάρωθρο σε κεντρικά σημεία της Νέας Σελεύκειας, επί των οδών 49 Μαρτύρων, Εθνικής Αντιστάσεως και στην περιοχή του Γηροκομείου.
 Εκπαιδευτική δράση ενίσχυσης της Ανακύκλωσης – επαναχρησιμοποίησης των υλικών και χειροποίητες δημιουργίες στο ΚΔΑΠ «Δίαυλος»
 Εργασίες Καθαρισμού και καλλωπισμού του Πρασίνου στις πλατείες Γιτάνης και Πλαταριάς, στην Κεντρική Παιδική Χαρά και σε άλλα σημεία του Δήμου.
Ξεκινώντας το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και για μία εβδομάδα το Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας θα φωταγωγηθεί με κίτρινο χρώμα συμβολίζοντας την καθαρότητα της συνείδησης και μία νέα αρχή, γεμάτη αγνότητα, δύναμη και ελπίδα.
Με τη συμμετοχή στην Καθαρή Εβδομάδα, καθένας από εμάς μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας πάνω στη μεγάλη κίτρινη καρδιά εδώ: https://katharievdomada.gr/symmetochi-stin-kathari-evdomada/
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την κάθε μας ημέρα και πιο ΚΑΘΑΡΗ, στρέφοντας το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλά προσπερνάμε, που απλά θεωρούμε δεδομένους, λέγοντας απλά ένα “ευχαριστώ”!
Καλούμε επίσης τους συμπολίτες μας να δείξουν το σεβασμό τους προς τους ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, με απλές κινήσεις όπως:
 Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ υλικά και να τα απορρίπτουμε στους ΜΠΛΕ κάδους.
 Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ γι’ αυτό απορρίπτονται στους πράσινους/ασημί κάδους (οδηγίες για απόβλητα Covid-19 βρίσκουμε εδώ).
 Δένουμε καλά τις σακούλες σκουπιδιών πριν τις απορρίψουμε στους πράσινους / ασημί κάδους.
 Διπλώνουμε τα κουτιά – χαρτόνια πριν τα εναποθέσουν στους κάδους ανακύκλωσης
 Δεν αφήνουμε σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
 Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα) και κλαδέματα στους δρόμους ή έξω από τους κάδους, παρά μόνο τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί η συλλογή τους από τον Δήμο και έπειτα από επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2665021150.

Εμείς οι ίδιοι απαρτίζουμε την κοινωνία,
εμείς οι ίδιοι… θα την κάνουμε καλύτερη!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα