Τετάρτη, 28/09/2022 | 07:57

Όχι στην μετατροπή του νοσοκομείου Πρέβεζας σε νοσοκομείο μιας νόσου

466 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/11/2021, 8:59 μμ | 0 σχόλια

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΚΑ – OAEE (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) (ΜΕΛΟΙ ΤΗΣ ΣΕΑ – των 11 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ) ΠΡΕΒΕΖΑ 25-11-21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ συμμετέχουν στην πανηπειρωτική σύσκεψη που διοργανώνει η ΣΕΑ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ και στο εργατικό κέντρο Ιωαννίνων για να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία για τα προβλήματα των περήφανων γηρατειών, και την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλους τους νομούς της χώρας .
«Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες»,
Απαιτούμε άμεσες λύσεις:
 Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
 Να μην διανοηθούν να κλείσουν το Νοσοκομείο Πρέβεζας με την μεταφορά κλινικών του αλλού ,στο πλαίσιο κόστος – οφέλους
 Όχι στην μετατροπή του νοσοκομείου Πρέβεζας σε νοσοκομείο μιας νόσου
 Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης,
 Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
 Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς, για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι’ αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική και αγωνιστική φωνή.
Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έφθασαν τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15 ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στη χάση και τη φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύετε, αγωνιζόμαστε, απαιτούμε και διεκδικούμε ό,τι άδικα μας έχετε αφαιρέσει.
Παίρνουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους, αλλά και από τους αγώνες που έδωσαν τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι σε επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκοσμίου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα ,και στην ενορχηστρωμένη απόκρυψη του ταξικού τους αγώνα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ της χώρας μας
Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας “παρών” και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε, αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.
Όλοι λοιπόν ξανά και ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο, στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που τα Σωματεία μας θα οργανώσουν σε κάθε γωνιά της χώρα μας στις 14 του Δεκέμβρη και στη μεγάλη συγκέντρωση της Αττικής στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό.
 Η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία – απραξία των συνταξιούχων, ούτε κοροϊδία και πεδίο για συνεχή αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.
 Δεν ξεχνάμε – Μας πήρατε πολλά. Με οργάνωση – αγώνα διεκδικούμε ό,τι άδικα μας έχετε αφαιρέσει».

ΤΑ ΔΣ
Των Σωματείων

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα