Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:35

Τοποθέτηση Παύλου Φραγκούλη στο Π.Σ. Ηπείρου για το Πανεπιστημιακό τμήμα Πρέβεζας

594 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/11/2021, 7:02 μμ | 0 σχόλια

Στις 11 Φεβρουαρίου 2021 εν μέσω καραντίνας η κυβέρνηση της ΝΔ και η Ελληνική Λύση ψήφισαν ένα νομοσχέδιο για την παιδεία το οποίο, με την εξίσωση των πτυχίων των δημοσίων ιδρυμάτων με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και αξιοκρατία!
Ψήφισαν ένα νομοσχέδιο το οποίο με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής καθώς και με τον συγκεκριμένο αριθμό επιλογών στο μηχανογραφικό δελτίο οδηγεί στην εξαφάνιση τα περιφερειακά ιδρύματα και ειδικότερα των μικρών πόλεων όπως επι παραδείγματι το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και γιατί όχι Πανεπιστήμιο Ηπείρου όπως συμβαίνει με πάρα πολλά ιδρύματα στην Ελλάδα;;;
Ως αποκορύφωμα όλων αυτών, έρχεται και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών του ιδρύματος στις 22 Σεπτεμβρίου για μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα!
Μια απόφαση αχαρακτήριστη, όπου έλαβαν καθηγητές οι οποίοι δεν διαμένουν μόνιμα στην Πρέβεζα(όπως ανάφερε και ο κ. Διακομιχάλης), άρα ο σκοπός της απόφασης είναι η προσωπική τους διευκόλυνση και μόνο, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, και χωρίς να τους ενδιαφέρει αν αυτό θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις για έναν ολόκληρο νομό!
Όσον αφορά τις δηλώσεις και την στάση που έχει κρατήσει ο πρόεδρος του τμήματος κ. Σωτηρόπουλος θα τις αφήσω ασχολίαστες διότι δείχνει τεράστια ασέβεια προς τους φοιτητές και το τμήμα που διοικεί, υποτιμώντας όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και την κοινωνία της Πρέβεζας!
Οι ευθύνες είναι πολλές και πολλών!
Η ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει τον ρόλο των δημοσίων πανεπιστημίων και άλλη μια απόδειξη είναι αυτό το νομοσχέδιο όπου τώρα σιγά σιγά βλέπουμε πού μας οδηγεί, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θωράκισε όταν ήταν κυβέρνηση το τμήμα!
Σαφώς και επιδίωξή μας, δεν θα πρέπει να είναι απλά, να μην εξαφανιστεί από τον εκπαιδευτικό χάρτη το υπάρχον τμήμα αλλά η επαναλειτουργία τουλάχιστον και δεύτερου τμήματος όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν!
Όλοι μαζί Βουλευτές, Δήμος κ Περιφέρεια θα πρέπει να αποτρέψουμε την μεταφορά του τμήματος, διότι θα είναι άλλη μια ταφόπλακα για την Πρέβεζα!
Ζητώ από το Περιφερειακό Συμβούλιο:
1)Να αποδοκιμάσει την κατάπτυστη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών!
2)Να αποφασίσει ότι είναι άκρως αντίθετο με την μεταφορά του τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα!

Με τιμή,
Φραγκούλης Παύλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Πρέβεζας
ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα