Παρασκευή, 03/02/2023 | 16:08

Στην ΕΡΤ 1 οι τυποποιητές ελαιολάδου του Νομού Πρέβεζας

540 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2021, 11:15 πμ | 0 σχόλια

Στην ΕΡΤ 1 οι τυποποιητές ελαιολάδου του Νομού Πρέβεζας.
Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, προβλήθηκαν σε ζωντανή σύνδεση οι τυποποιητές Ελαιολάδου του Νομού της Πρέβεζας στην φιλόξενη εκπομπή της ΕΡΤ 1 “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”.
Όλοι οι τυποποιητές είναι νέοι και δραστήριοι άνθρωποι, που με πολύ μεράκι, με μια εξαιρετική ετικέτα και ιδιαίτερο σχεδιασμό στο τελικό Προϊόν, είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσουν το επίπεδο και την αγοραστική αξία του πολύτιμου αυτού προϊόντος “Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο”.
Το ελαιόλαδο το ονομάζουν και “Πράσινο Χρυσό” για τις θρεπτικές αξίες που είναι απαραίτητες και ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικότερα για το αγουρέλαιο που το συλλέγουν από τα κτήματα οι παραγωγοί τον μήνα Οκτώβρη.

Το σίγουρο και επιθυμητό είναι ότι θα πρέπει ως Τοπική αλλά και Πολιτική Κοινωνία του Νομού, να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο Προϊόν με την ανάλογη προβολή αλλά και τον ιδιαίτερο προωθητικό χειρισμό για την εξαγωγή του ώστε να βρισκόμαστε σαν περιοχή στον ελαιοπαραγωγικό χάρτη της Ελλάδος.

image-85312″ />
Θα πρέπει η Πολιτική Ηγεσία του Τόπου να φροντίσει για χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις για σύγχρονες μονάδες τυποποίησης και επεξεργασίας του ελαιολάδου και των παραγώγων προϊόντων της ελιάς.
Ως Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας οφείλουμε με Εξωστρέφεια ,Σχεδιασμό ,Στρατηγική να είμαστε κοντά στους τοπικούς παραγωγούς ώστε να χρησιμοποιούμε τα τοπικά μας προϊόντα στις ξενοδοχειακές μας μονάδες αλλά και να τα προωθούμε μέσω των επιχειρήσεων μας στους τουρίστες ως δείγματα δώρου.
Όλα αυτά συνθέτουν το παζλ και τον Πολιτισμό μιας Κοινωνίας. Έχουμε Ιδιαίτερα, Αποκλειστικά, Μοναδικά και Σημαντικά Τοπικα Προϊόντα στον Νομό μας.
Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο με την σειρά που μίλησαν στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 οι τυποποιητές:
1. Ευαγγελία Μοσχοπούλου με την ονομασία του ελαιολάδου “Ποίημα ”
2: Νόβας Δημήτριος με την ονομασία του ελαιολάδου “Ζάλογγο ”
3: Ολυμπία Σταύρακα με την ονομασία του ελαιολάδου “Νικόπολις”
4: Χαράλαμπος Κακιούζης με την ονομασία του ελαιολάδου “eviant”
5: Αχιλλέας και Σπύρος Κονάκης με την ονομασία του ελαιολάδου “Κονάκης”
6: Γιάννης και Πέτρος Βουλιστιώτης με την ονομασία του ελαιολάδου “Χρυσό Κιούπι”
7: Παπανίκος Παναγιώτης με την ονομασία του ελαιολάδου “Ενετικό και Πρεβεζάνα”
Να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Δόση για τον υπέροχο χώρο που μας διέθεσε.
Να ευχαριστήσουμε επίσης τους τυποποιητές για την άψογη εικόνα των Προϊόντων τους καθως και την ΕΡΤ 1 για τον πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο που μας διέθεσε.
Ευχαριστούμε τους παρουσιαστές της εκπομπής Γιάννη Σκάλκο, Κώστα Λασκαράτο, Νίνα Κασιμάτη, τον Προκόπη Αγγελόπουλο και όλους τους συντελεστές της ΕΡΤ 1.
Με Τιμή
Το Δ.Σ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα