Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:11

Πρέβεζα-Καστροσυκιά-Χρήστος Παπαδόπουλος: Σώθηκα από του χάρου τα δόντια!

958 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/11/2021, 8:57 πμ | 0 σχόλια

Στον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε στην Καστροσυκιά τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή “Από τις έξη” της ΕΡΤ! σε ρεπορτάζ του Βασίλη Σιώμου, ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Έγινε αναφορά στην καταστροφή που άφησε στο πέρασμά του ο ανεμοστρόβιλος στην Καστροσυκιά Πρέβεζας και ήταν ευτύχημα που τη στιγμή που εκτιλύχθηκε αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο δεν υπήρχαν πελάτες στο κατάστημα, που όμως ήταν δέκα λεπτά πριν εκτυλιχθεί το φαινόμενο. Εάν τη στιγμή του ακραίου καιρικού φαινομένου ήταν στο κατάστημα πελάτες ο κίνδυνος του τραυματισμού θα ήταν πολύ μεγάλος. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος υπάλληλος της επιχείρησης έζησε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το ακραίο καιρικό φαινόμενο και συγκεκριμένα τη μανία του ανέμου που χτύπησε την επιχείρηση.

“Νιώθω τον εαυτό μου πολύ τυχερό και το ότι ήμουνα μέσα στο μαγαζί, πίσω από την πόρτα και σκεφτόμουνα ότι αν ήμουνα έξω δεν θα προλάβαινα, με το που ήρθε το τσουνάμι σε κλάσματα δευτερολέπτου, έφυγα προς την πίσω πόρτα και πίσω μου σπάσανε τα πάντα, δεν έμεινε τίποτε. Το σκέπαστρο το σήκωσε και έφυγε πάνω στα 300 μέτρα, έπεσαν όλα τα ξύλα πάνω στην τζαμαρία, έσπασε η τζαμαρία, όλα τα πράγματα από το μαγαζί τιναχτήκανε και φύγανε από την πίσω πόρτα κι εγώ σώθηκα από του χάρου τα δόντια. Ήταν τόσο απότομο που δεν προλάβαινες να κάνεις τίποτα και λέω αν ήμουν πίσω από την πόρτα θα με είχαν πλακώσει όλα και ίσως αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχα.” δήλωσε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ σε ερώτηση του Βασίλη Σιώμου πότε έφυγαν οι πελάτες απάντησε:”Δεν είχαν ούτε 15 λεπτά που είχαν φύγει για τις δουλειές τους και το ευτύχημα ήταν ότι ήμουνα μόνος μου και μόλις είχα μπει μέσα στο μαγαζί. Αν ήμουν έξω από την πόρτα δεν θα προλάβαινα να μπω ούτε καν μέσα στο μαγαζί. Τόσο ξαφνικό, τόσο απότομο, ήταν το φαινόμενο. Δεν το έχω ξαναζήσει.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δύο περίπου μήνες η παράκτια περιοχή του Δήμου Πρέβεζας και συγκεκριμένα το Κανάλι χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο και εκεί υπήρξαν ζημιές. τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Καστροσυκιά έχουν γίνει ζημιές από το ακραίο καιρικό φαινόμενο σε τρεις επιχειρήσεις, όπου έσπασαν τζαμαρίες, έφυγαν τέντες από σπίτια, ξηλώθηκαν καπνοδόχοι, έφυγαν κεραμίδια.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα