Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:20

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση του έργου PROSFORA

608 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2021, 4:45 μμ | 0 σχόλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων υλοποίησης του έργου PROSFORA
Η Περιφέρεια Ηπείρου ως εταίρος στην υλοποίηση του έργου PROSFORA (Προσκυνηματικές διαδρομές και προσκυνήματα στην Ελλάδα και την Αλβανία/ Pilgrimage tours and pilgrimages to Greece and Albania), διοργάνωσε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο Grand Serai, Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση αποτελεσμάτων υλοποίησης του έργου PROSFORA».
Συντονιστής Εταίρος του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων/Επιτροπή Ερευνών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Εκπρόσωποι εταίρων του έργου, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στην Ήπειρο, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.
Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού κα Ιουλία Μαρκούλα, η οποία στην ομιλία της παρουσίασε τις Προσκυνηματικές Διαδρομές και Προσκυνήματα στην Ήπειρο, καθώς και την πολύ σημαντική συνεισφορά και συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στην υλοποίηση του έργου.
Το συντονισμό της εκδήλωσης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου είχε η Προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου, κα Βασιλική Μπάρκα.
Κατά την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο οποίος εξήρε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων και Αλβανών εταίρων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την πετυχημένη υλοποίηση του έργου, το οποίο πρόκειται να συμβάλει αδιαμφησβήτητα στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στην Ήπειρο.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ομότιμο καθηγητή, τ. Πρύτανης κ. Γεώργιος Δ. Καψάλης, ο οποίος πραγματοποίησε την παρουσίαση με θέμα: “Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση του Έργου PROSFORA».
Στο Δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, ήτοι:
1. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της Μητρόπολης Ιωαννίνων, από τον Πατήρ Γρηγόριο Μανόπουλο, υποψήφιο διδάκτωρ Αρχαιολογίας, με θέμα: «Αναφορά στο σχεδιασμό και την τεκμηρίωση των Προσκυνηματικών Διαδρομών του έργου PROSFORA»,
2. Η δεύτερη παρουσίαση με θέμα: «Μία συνολική παρουσίαση του Έργου PROSFORA», πραγματοποιήθηκε από τον κ. Αναστάσιο Εμβαλωτή, Καθηγητή και Αναπληρωτή Επιστημονικό Υπεύθυνο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι εργασίες της Ενημερωτικής Εκδήλωσης ολοκληρώθηκαν με την ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, στο πλαίσιο της οποίας απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα αναφορικά με τις δράσεις του έργου, αλλά και με τον τρόπο αξιοποίησης των παραγόμενων παραδοτέων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του τομέα του θρησκευτικού τουρισμού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα