Τρίτη, 16/04/2024 | 10:35

Κυβέρνηση: Σαφής στρατηγική, ανοιχτή η οικονομία και η χώρα

519 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/11/2021, 3:31 μμ | 0 σχόλια

Η στρατηγική απέναντι στην πανδημία
Από το Σεπτέμβριο και μετά έχουμε προσαρμόσει τα μέτρα που παίρνουμε, ανάλογα με την ένταση της πανδημίας, έχοντας μια βασική στρατηγική: Θέλουμε την οικονομία και την εκπαίδευση λειτουργικές και την κοινωνία να μην είναι περίκλειστη, να είναι ανοιχτή. Και, ταυτόχρονα, προσπαθούμε με όλα αυτά τα μέτρα -που όσο περνούσε ο καιρός άρχισαν να αυστηροποιούνται σε διάφορες κατηγορίες- να περιορίσουμε τη διασπορά, να προστατεύσουμε τους ανεμβολίαστους, να ασκήσουμε και μία έμμεση πίεση που έχει και αυτή αποδώσει για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Και βέβαια εξαιτίας της τεράστιας πίεσης και έντασης που δεχόμαστε, όπως και όλη η υπόλοιπη Ευρώπη, συνεχίζουμε την προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για να σώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε.
Η χώρα μας δεν σταμάτησε στιγμή να παίρνει μέτρα. Πρώτα απ΄ όλα, ήμασταν από τις πρώτες χώρες που ανοίξαμε την τρίτη δόση για όλο τον πληθυσμό, αμέσως μόλις δόθηκε το πράσινο φως από την επιστήμη. Και δεύτερον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις τελευταίες του ανακοινώσεις, κάλεσε τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να κάνουν την αναμνηστική δόση για να θεωρούνται εμβολιασμένοι και να έχουν τη δυνατότητα των προνομίων των εμβολιασμένων.

Στην παρούσα φάση, αυτά είναι τα μέτρα και έτσι συνεχίζουμε. Δεν είναι δυνατόν, μόλις ανακοινώνουμε κάποια μέτρα και πριν περάσει η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής τους, να τίθεται το ερώτημα «τι άλλα θα πάρετε;». Η βασική μας στρατηγική δεν θα αλλάξει. Δηλαδή, στη χώρα δεν θα υπάρξει lockdown. Στη χώρα, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμένους, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί. Σημειακές βελτιώσεις ή σημειακές αλλαγές που να αφορούν επιμέρους καταστάσεις, αν κριθεί απαραίτητο και αν είναι και σίγουρο ότι προσθέτουν κάτι ουσιαστικό, βεβαίως και θα γίνουν. Αλλά, εκείνο που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση και σε μια περίοδο που είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ δύσκολη είναι να μην εκπέμπουμε καθαρά μηνύματα και να μπερδεύουμε τον κόσμο. Υπάρχει σαφής στρατηγική: Να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία και τη χώρα και ταυτόχρονα, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού. Μεγάλο όπλο είναι οι εμβολιασμοί. Έχουμε μέτρα, τα οποία συνοδεύονται και από κυρωτικό πλαίσιο και από ελέγχους για να υποστηριχθούν. Στηρίζουμε ταυτόχρονα το Ε.Σ.Υ..

Από τα Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ
και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου,
στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM»
και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα