Πέμπτη, 18/04/2024 | 19:02

Θανάσης Καββαδάς: «Συλλογική δουλειά, συνεργασία & ενότητα, πέρα από κόμματα & παρατάξεις

452 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2021, 5:36 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Πιστεύω στη συλλογική δουλειά, στη συνεργασία και στην ενότητα, πέρα από κόμματα και παρατάξεις.
Αποτελεί αναγκαιότητα η επιτάχυνση της υλοποίησης έργων
που αφορούν τη Λευκάδα» –
Χαιρετισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Χαιρετισμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή στη Λευκάδα έκανε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.
Αφού καλωσόρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στο νησί και χαιρέτισε την απόφαση να αποκεντρώσει της εργασίες του, τόνισε ότι η Λευκάδα, αν και η μικρότερη περιφερειακή ενότητα των Ιονίων Νήσων, παρουσιάζει ωστόσο ραγδαία ανάπτυξη και μεγάλες προοπτικές σε πολλούς οικονομικούς τομείς, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη να σχεδιαστούν υποδομές, προτεραιότητες και δράσεις.
Ανέφερε ότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια συγκυρία, όπου μας δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ένα σύνολο χρηματοδοτικών εργαλείων, με αιχμή του δόρατος το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και τη νέα ΚΑΠ, σχολιάζοντας ότι για πρώτη φορά υπάρχουν τόσοι πολλοί πόροι διαθέσιμοι, αφού μόνο για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων της περιόδου 2021-2027 διατίθενται 287,6 εκατομμύρια ευρώ.
Τόνισε ότι ξέρουμε τι χρειάζεται η Λευκάδα, γνωρίζουμε τις ανάγκες της, υπάρχουν έργα που έχουν προγραμματιστεί, που είναι εν εξελίξει, αλλά και έργα που πρέπει να δρομολογήσουμε, με πρώτον τον τουρισμό, έχοντας ωστόσο ως μακροπρόθεσμο στόχο τη διαφοροποίηση της οικονομίας του νησιού με περισσότερους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα η αγροτική οικονομία.
Ο Βουλευτής ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι, παρά τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας, η Λευκάδα «βούλιαξε», ενώ οι επισκέπτες ήταν τόσοι πολλοί, ώστε οι υποδομές, και ιδιαίτερα το οδικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης, έφτασαν στα όριά τους. Γι’ αυτό, επεσήμανε, χρειάζεται λύση στο θέμα της πρόσβασης, για την οποία ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι προκρίθηκε η σύνδεση με τη λύση της υποθαλάσσιας ζεύξης, με απόφαση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, η οποία εξέδωσε Προκαταρτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ).
Τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο, το οποίο θα επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση σκαφών και αυτοκινήτων, αλλά και θα δώσει λύση στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης της Λευκάδας και στις πολύωρες αναμονές, ένα έργο το οποίο ήταν εγκλωβισμένο σε διαρκείς συζητήσεις εδώ και 30 χρόνια, και πρέπει επιτέλους να προχωρήσει.
Αναφερόμενος στις λοιπές υποδομές, τόνισε ότι χρειάζονται έργα στο οδικό δίκτυο για να διασφαλιστεί η άνετη και ασφαλής πρόσβαση των επισκεπτών μας στις παραλίες, τα χωριά και, γενικά, στα αξιοθέατα της Λευκάδας, καθώς και δίκτυο ύδρευσης, για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετώπισαν για μια ακόμη χρονιά πολλοί οικισμοί της Λευκάδας με συχνές και παρατεταμένες διακοπές νερού.
Αναφέρθηκε στον μεγάλο αγωγό Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, ένα έργο αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο φέρνει νερό μέχρι την πόρτα της Λευκάδας, τόνισε όμως ότι για τη διανομή του στο νησί χρειάζεται βελτίωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.
Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ένταξη της μεγάλης επένδυσης της Μαρίνας στο Βλυχό στις στρατηγικές επενδύσεις.
Ανέφερε ακόμη ότι έχουν κατατεθεί μελέτες ύψους 30 εκ. ευρώ από το Δήμο Λευκάδας και 6 εκ. ευρώ από το Δήμο Μεγανησίου στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, από τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε ήδη 3,4 εκ. ευρώ για τους αγροτικούς δρόμους στο Δήμο Λευκάδας και 3,5 εκ. ευρώ για το Μεγανήσι. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στα 450.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί εκτός των άλλων για το βιολογικό Μεγανησίου, ενώ τόνισε ότι τα 10 εκ. από τα 30 που προαναφέρθηκαν επιδιώκεται να εξασφαλιστούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου των 3 παραλιακών οικισμών Νικιάνας, Λυγιάς και Καρυωτών.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην έγκριση ποσού 3,7 εκ. ευρώ από τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης για το μεγάλο έργο του περιφερειακού της Λευκάδας, ένα δρόμο που θα αποσυμφορήσει την κίνηση από το κέντρο της πόλης, επισημαίνοντας ότι η Λευκάδα είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού που δεν έχει περιφερειακή οδό.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στις υποδομές και τα έργα που χρειάζεται να προχωρήσουν στη Λευκάδα:
 Περιφερειακός δρόμος Καλαμιτσίου.
 Νέα χάραξη του δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου στο Μικρό Γιαλό (Ρούδα).
 Ανάδειξη Αλυκών.
 Ανάπλαση και Αξιοποίηση περιοχής Γύρας – Κάστρου – Αγίου Ιωάννη.
 Κατασκευή λιμενικής υποδομής για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.
 Ανακατασκευή Κέντρου Υγείας Βασιλικής, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει κατατεθεί από τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Κατηφόρη.
 Εκπόνηση μελετών για την ανάπλαση των δύο ιστορικών κτιρίων (παλιό Γυμνάσιο Θηλέων-Ιστορικό Αρχείο) της οδού Θ. Στράτου έναντι του ΟΤΕ.
 Ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων σε 5 χωριά στη Νότιο Λευκάδα ύψους 350.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς του 2015, ένα θέμα στο οποίο πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.
Ο Βουλευτής ανέφερε ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις λιμνοδεξαμενές στην Εγκλουβή και την Βασιλική, αλλά και για την παλιά λιμνοδεξαμενή στην Καρυά. Επίσης ζήτησε την στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου στο θέμα της λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα.
Τέλος, ξεχωριστή αναφορά έκανε, θέτοντάς το για πρώτη φορά στην ατζέντα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην κατασκευή του εγκάρσιου άξονα ανατολικής και δυτικής Λευκάδας, ένα έργο που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στο νησί και το οποίο ζήτησε να μπει στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Κλείνοντας ο κ. Καββαδάς ανέφερε:
«Κυρία Περιφερειάχη, είναι σημαντικό ότι 3 μεγάλα έργα για το νησί μας προχωρούν – η ανάπλαση του Νυδριού και το τουριστικό αγκυροβόλιο του Νυδριού απευθείας από την Περιφέρεια, και το Θέατρο από το Δήμο, αλλά με χρηματοδότηση 6,5 εκ. ευρώ, που προέρχεται από την Περιφέρεια. Και θέλω να σας ευχαριστήσω, κυρία Κράτσα, διότι πρόκειται για σημαντικά έργα για τον τόπο μας.
Είμαι βέβαιος ότι, με την αρωγή της Κυβέρνησης, που στέκεται στο πλευρό της ελληνικής περιφέρειας, διαθέτοντας πόρους από πολλές διαφορετικές πηγές, αλλά και με τη βοήθεια τη δική σας, θα κάνουμε ακόμα περισσότερα και στη Λευκάδα και σε όλα τα νησιά μας.
Πιστεύω στη συλλογική δουλειά, στη συνεργασία και στην ενότητα, πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Όπως πιστεύω ότι αποτελεί αναγκαιότητα η επιτάχυνση την υλοποίηση έργων που αφορούν στη Λευκάδα – κάτι που πιστεύω ότι όλοι συμμερίζεστε.
Προέρχομαι κι εγώ από την αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι αποτελεί πεδίο σύγκλισης και συνεργασίας. Η Περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, απαιτεί ευρεία συναίνεση και σε ό,τι με αφορά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι στη διάθεση όλων των εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και των φορέων του νησιού για να προγραμματίσουμε και να διεκδικήσουμε ό,τι έχει ανάγκη η Λευκάδα.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια, καλή παραμονή στη Λευκάδα και καλή συνέχεια στις εργασίες του συμβουλίου σας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα