Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:03

Επίσκεψη ΣΕΒ στην Ήπειρο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας & την ανάπτυξη της περιφέρειας

597 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/11/2021, 11:13 πμ | 0 σχόλια

Με την δυναμική επιχειρηματική κοινότητα της Ηπείρου, όπως και με τις περιφερειακές, πανεπιστημιακές αρχές και τους επιχειρηματικούς φορείς, συναντήθηκε η Διοίκηση και στελέχη του ΣΕΒ στα Ιωάννινα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2021. Η επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Συνδέσμου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την περιφερειακή ανάπτυξη. Σκοπός της επίσκεψης στην Ήπειρο ήταν η έμπρακτη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μπροστά στις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν, όπως και ο προσδιορισμός στοχευμένων παρεμβάσεων για την ολοκληρωμένη εκπροσώπηση της επιχειρηματικότητας και μεταποίησης της Ηπείρου στην κεντρική διοίκηση.

Η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με Επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιο Ο. Βιδάλη, και τον Πρόεδρο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, κ. Νίκο Χήτο, επισκέφθηκε βιομηχανικές μονάδες της περιοχής και επιχειρήσεις – μέλη του στην Ήπειρο.

Μεταξύ άλλων, έγιναν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέκο Καχριμάνη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτριο Δημητρίου, τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνο Ζωνίδη, και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. Μηνά Πασχόπουλο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επιχειρηματίες και φορείς της Ηπείρου από όλους τους κλάδους, με αντικείμενο τις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν, και τους τρόπους που ο ΣΕΒ μπορεί να συνδράμει τις προσπάθειές τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, παρεμβαίνοντας μέσω διαδικτύου, έκανε μια συνολική ενημέρωση για τα πεδίο δραστηριοτήτων του οργανισμού και την προστιθεμένη αξία που προσδίδει στα μέλη του και στο σύνολο της επιχειρηματικότητας, ενώ ο Αναπλ. Γενικός Διευθυντής, Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πρωτοβουλίες του ΣΕΒ για την πρακτική υποστήριξη των επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια των επαφών καταγράφηκαν οι αναπτυξιακοί προβληματισμοί για την περιφέρεια Ηπείρου, και εντοπίστηκαν κοινές κατευθύνσεις δράσης προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας και κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης επισήμανε: «Ο ΣΕΒ εργάζεται συστηματικά για τις επιχειρήσεις ολόκληρης της χώρας, από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Η επίσκεψή μας στην Ήπειρο είχε στόχο να ανοίξουμε το διάλογο με επιχειρήσεις και φορείς, την Περιφερειακή Αρχή και τις Πρυτανικές Αρχές, ώστε να βρούμε κοινούς τρόπους για να βοηθήσουμε στην επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής, με ωφελούμενους και τους νέους μας. Στο πλαίσιο των επαφών μας, γνωρίσαμε δυναμικές επιχειρήσεις και είδαμε ότι ανθεί ένα οικοσύστημα γνώσης και καινοτομίας, που ο ΣΕΒ θέλει και μπορεί να στηρίξει. Αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει πράξη σε ό,τι αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου, αλλά και σε θέματα πράσινης και κυκλικής οικονομίας, εξωστρέφειας, υποδομών, και φυσικά της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».

Ο Πρόεδρος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, κ. Νίκος Χήτος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΣΕΒ να ανοίξει διάλογο με τους θεσμικούς φορείς και τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας της Ηπείρου επισημαίνοντας ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική η υποστήριξη του ΣΕΒ για την ενίσχυση του ρόλου και των δυνατοτήτων των επιχειρήσεων της Ηπείρου σε επενδύσεις, πράσινη οικονομία, τεχνολογία, καινοτομία και εξωστρέφεια. Η επιχειρηματικότητα στην Περιφέρειά μας κινείται με δυναμισμό και προοπτική, παρά τη αντίξοες οικονομικές συνθήκες, και πιστεύουμε ότι μέσα από μια παραγωγική συνεργασία με τον ΣΕΒ η αναπτυξιακή δυναμική της Ηπείρου θα συμβάλλει στην εθνική ανάκαμψη».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα