Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:29

Δήμος Ηγουμενίτσας: Βράβευση στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

415 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/11/2021, 4:13 μμ | 0 σχόλια

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα: «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στα Λαγκάδια του Δήμου Γορτυνίας, στις 11- 12 Νοεμβρίου 2021.
Στο συνέδριο εξετάστηκαν οι προκλήσεις και οι δυνατότητες ανάληψης δράσεων και ανταποκρισιμότητας που εμπεριέχουν δυο από τις μεγαλύτερες κρίσεις που βιώνει η σημερινή κοινωνία: Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή. Σ’ αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκαν οι καλές πρακτικές των Δήμων-μελών, που αφορούν στην εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των υγιών πόλεων και οι σχετικές πολιτικές των ΚΕΠ Υγείας..
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος συμμετέχοντας στο 1ο Θεματικό Τραπέζι για τις έξι (6) βασικές πολιτικές των υγιών πόλεων που αφορούν στην 7η φάση 2019-2025, ανέλυσε τον πυλώνα Ευημερία, ως εκπρόσωπος μίας από τις έξι (6), υπό πιστοποίηση υγιείς πόλεις, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, κα Βασιλική Τσώτου και η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, κα Νικολέτα Λάμπρου, οι οποίες αμφότερες, είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν με εκπροσώπους άλλων Δήμων-μελών πληροφορίες, πρακτικές και προτάσεις σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας.
Ο Δήμος μας, ακόμη μια φορά απέσπασε δυο (2) βραβεία για το ΚΕΠ Υγείας του, που αφορούν στην πρόληψη υγείας μέσω της θεσμοθέτησης ΚΕΠ Υγείας καθώς και στην ύψιστη ωφέλεια των Δημοτών από τις δράσεις προαγωγής υγείας. Τα βραβεία παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ο οποίος δήλωσε: «Αυτή η τιμητική διάκριση μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το όραμα του δικτύου για την συνολική αποδοχή από τους πολίτες της αξίας της πρόληψης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες του ΚΕΠ Υγείας, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και που χωρίς αυτούς δε θα ήμασταν σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα