Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

548 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/11/2021, 12:46 μμ | 0 σχόλια

Η 28-11-2021, ήταν μια σπουδαία ημέρα για το Δικηγορικό Σώμα. Ως Δικηγόροι, συμμετείχαμε σε μία κορυφαία δημοκρατική διαδικασία.
Κληθήκαμε να εκλέξουμε τους θεσμικούς εκπροσώπους μας, για την επερχόμενη θητεία. Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος σε τοπικό επίπεδο, υπήρξε ζύμωση, υπήρξε συζήτηση, διατυπώθηκαν γνώμες, εκφράστηκαν απόψεις, αγωνίες και προβληματισμοί για τα θέματα των Δικηγόρων και για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης γενικότερα.
Υπήρξε αντίθεση απόψεων, ταύτιση απόψεων αλλά και σύνθεση απόψεων. Έτσι, πορευθήκαμε και προσήλθαμε στις κάλπες για να επιλέξουμε εκείνους και εκείνες που θα αναλάβουν το βάρος για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν και θα προκύψουν για τα επόμενα χρόνια.
Το βάρος είναι μεγάλο, όπως και η ευθύνη, αλλά και η πρόκληση είναι μεγάλη.
Κοινός τόπος για όλους μας, η υπεράσπιση, η διαφύλαξη και η προστασία του κύρους του Δικηγορικού Λειτουργήματος. Όπλα μας, η συνείδηση μας, η ελεύθερη σκέψη και βούληση, το ήθος, η σεμνότητα, η γνώση, η αγάπη μας για την άσκηση της Δικηγορίας, η έγνοια μας για τον συνάνθρωπο και για τα προβλήματα του, νομικά και μη και πάνω από όλα, η τήρηση των κανόνων της Δεοντολογίας, που διέπουν την άσκηση του Δικηγορικού Λειτουργήματος.
Στόχοι μας, είναι και πρέπει να είναι σε τοπικό επίπεδο, η βελτίωση της καθημερινότητας των Δικηγόρων, η έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση των νέων Δικηγόρων, η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση, των υπηρεσιών, είτε αυτές έχουν να κάνουν με το Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας, είτε με το Δικαστικό Μέγαρο της Πόλης, με τα όποια κτιριακά προβλήματα, είτε με τον Δικαστικό σχηματισμό που εδρεύει στην Πρέβεζα, (π.χ ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, παρακολούθηση της πορείας των υποθέσεων ηλεκτρονικά κλπ).
Επίσης η θεσμική παρέμβαση μας στα θέματα και στις ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, που αποτελεί καθολικό αίτημα της κοινωνίας μας. Η διατήρηση διαύλου επικοινωνίας με τους λοιπούς φορείς, σωματεία κλπ. για την παρέμβαση, εφόσον απαιτηθεί, σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, πολύ δε περισσότερο, όταν αυτά αφορούν την ευρύτερη περιοχή στην οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά. Τα προβλήματα είναι πολλά, συσσωρευμένα και αρκετά από αυτά σύνθετα.
Το νέο Δ.Σ, άμεσα μετά την συγκρότηση του, θα πρέπει να τα καταγράψει, να τα μελετήσει, να τα ιεραρχήσει και να δρομολογήσει ενέργειες για την επίλυση τους, με πνεύμα ενότητας και σε συνεργασία πάντα με τα λοιπά θεσμικά όργανα του Δικηγορικού Σώματος.
Ευχαριστώ όλες και όλους τους συναδέλφους, για την μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές.
Θερμά Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν, για το ήθος, την ευπρεπή και συγκροτημένη παρουσία τους και για την πολύτιμη παράθεση των απόψεων τους.
Εύχομαι, καλή δύναμη και καλή θητεία σε όλες και όλους.΄

Πρέβεζα 30-11-2021

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας
Θωμάς Γεωργίου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα