Πέμπτη, 25/04/2024 | 21:15

Ανακοίνωση του Δικηγορικού συλλόγου για το τμήμα Λογιστικής και χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

537 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/11/2021, 2:04 μμ | 0 σχόλια

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας, στηρίζει το καθολικό αίτημα της κοινωνίας της πόλης μας, για παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, στη φυσική του έδρα, δηλαδή στην πόλη της Πρέβεζας.
Τα μέτρα που οδήγησαν και οδηγούν στη συρρίκνωση πανεπιστημιακών τμημάτων, τη μείωση των εισακτέων, τον αποκλεισμό υποψηφίων από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο μέτρο που αποτελούν πολιτικές επιλογές, πρέπει να επανεξετασθούν εκ βάθρων. Οι σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες, επιτάσσουν διάχυση της γνώσης στην κοινωνία και τα πανεπιστημιακά τμήματα αποτελούν βασικούς αγωγούς αυτής της προσπάθειας.
Ως εκ τούτου, μέτρα και πρακτικές που στερούν από νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν στον τόπο τους και περιχαρακώνουν την πανεπιστημιακή γνώση σε σχήματα στενά και υδροκέφαλα, είναι οπισθοδρομικές και καταδικαστέες. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του εν λόγω Πανεπιστημιακού Τμήματος, τυχόν μεταφορά του, θα σημάνει, εκτός των άλλων και εγκατάλειψη των κτιριακών υποδομών του, απαξιώνοντας μια μεγάλη επένδυση που αποτελεί καρπό των κόπων του ελληνικού λαού.
Η θέση αυτή, δεν απαλλάσσει των ευθυνών τους τη μερίδα εκείνη στελεχών του Τμήματος που, σαν έτοιμοι από καιρό, έσπευσαν να αξιοποιήσουν τη μείωση των εισακτέων για την ικανοποίηση ιδιοτελών τους συμφερόντων.
Ως δικηγόροι, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, τη σπουδαία προσφορά του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην κοινωνική ζωή της πόλης μας. Στα χρόνια λειτουργίας του, το Πανεπιστημιακό Τμήμα, τροφοδότησε την πόλη μας και όχι μόνο, με δεκάδες ικανούς επαγγελματίες και έδωσε πνοή στην οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή της ευρύτερης περιοχής.
Οποιαδήποτε μεθόδευση για την απομάκρυνσή του, θα μας βρει κάθετα και σθεναρά αντίθετους. Συντασσόμαστε με τις φωνές που απαιτούν όχι μόνο παραμονή, αλλά ουσιαστική αναβάθμιση του Τμήματος σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές προκειμένου να απολαμβάνουν οι φοιτητές του υψηλής ποιότητας σπουδές και αντίστοιχη φοιτητική μέριμνα, ώστε να καταστεί τούτο ακόμη πιο σύγχρονο και ελκυστικό.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Θωμάς Γεωργίου Γεώργιος Παπαδημητρίου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα