Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:32

Αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστους

506 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/11/2021, 5:13 μμ | 0 σχόλια

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών-παραπόνων από επιχειρήσεις μέλη του λόγω της βίαιης έκρηξης των τιμών της ενέργειας και τις αυξήσεις που παρατηρούνται ήδη στα επαγγελματικά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αυτών, οι οποίες αυξάνουν κατακόρυφα το κόστος παραγωγής, προϊόντων και υπηρεσιών.

Επισημαίνουμε ότι, κατόπιν μιας μακράς περιόδου με συρρικνωμένους τζίρους λόγω της πανδημίας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας βρίσκονται ήδη σε ιδιαίτερη δυσμενή θέση με τις υποχρεώσεις τους να συσσωρεύονται διαρκώς. Οι εξωπραγματικές αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα όπως είναι η έλλειψη ρευστότητας, ο αποκλεισμός δανειοδότησης πολλών επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα καθώς και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής.

Βάσει των ανωτέρω, ζητούμε την άμεση εξαγγελία μέτρων που θα στοχεύσουν στην συγκράτηση του ενεργειακού κόστους και κατ’ επέκταση του κόστους παραγωγής, δεδομένου ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων θα οδηγήσει σε ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την επίλυση αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Ιωάννης Μπούρης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα