Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:56

Άρτα: Στον αέρα πτέρυγα δημοτικού σχολείου λόγω κακοκαιρίας

459 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/11/2021, 10:31 πμ | 0 σχόλια

Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκεται η πτέρυγα του 9ου δημοτικού σχολείου στην Άρτα αφού υποχώρησαν τα στηρίγματα του κτηρίου μετά τη διάβρωση που υπέστησαν από τις έντονες βροχές των τελευταίων ημερών.

Λόγω της υποχώρησης των στηριγμάτων του κτηρίου, αποφασίστηκε από τον δήμο Αρταίων και τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα εντός του σχολείου από την Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας θα παραμείνουν κλειστά για λίγες ημέρες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο τοιχίο ώστε να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρει και το ertnews.gr.

Τα μαθήματα, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης και παράλληλα στο κτήριο βρίσκεται από σήμερα Τρίτη (30.11.2021) εργολάβος προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.
«Η καθίζηση του εδάφους στο πίσω μέρος του σχολείου είναι πρόβλημα τουλάχιστον πέντε ετών… Και βεβαίως, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες, τα έγγραφα των εκάστοτε διευθυντών του σχολείου, ποτέ δεν τέθηκε θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο», σχολιάζει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα