Δευτέρα, 20/03/2023 | 12:37

Τηλεδιάσκεψη Προέδρων Ενώσεων Τύπου για τα ασφαλιστικά θέματα

333 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/10/2021, 9:53 πμ | 0 σχόλια

Τα ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τον Περιφερειακό και Κλαδικό Τύπο συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21-10-20201 μεταξύ των προέδρων των Ενώσεων: κ. Αντώνη Μουντάκη (ΕΙΕΤ), κ. Γιώργου Κατσαϊτη (ΣΗΠΕ) και κ. Μιχάλη Σαββάκη (ΕΔΙΠΤ).

Η τηλεδιάσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων των τριών Ενώσεων με την επικεφαλής της νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας κ. Γ. Κουλούρη στις 1-10-2021 (στη συνάντηση εκείνη, εκτός του προέδρου κ. Μουντάκη, συμμετείχαν από την ΕΙΕΤ η ειδική γραμματέας κ. Σμαρώ Γιαννούλη και ο νομικός σύμβουλος κ. Φώτης Πανταζής).
Να σημειωθεί ότι η κ. Κουλούρη έθεσε το υπόμνημα με τις εκκρεμείς υποθέσεις στο φόρουμ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, που συνήλθε υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη, παρόντων του αρμόδιου υφυπουργού κ. Π. Τσακλόγλου και του προέδρου του ΕΦΚΑ κ. Π. Δουφεξή.

Όπως τονίστηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, κρίνεται αναγκαίο να χαραχθεί από τις Ενώσεις μια δυναμική γραμμή για τα μείζονα ασφαλιστικά θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο.
Τα κυριότερα είναι τα εξής:
1. Το φλέγον θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που οι ιδιοκτήτες έχουν καταβάλλει στον ΕΦΚΑ την περίοδο 12/2017 – 12/2020 και τώρα καλούνται να τις καταβάλλουν εκ νέου στον ΕΔΟΕΑΠ.
2. Η εξαίρεση των επιχειρήσεων περιφερειακού και κλαδικού Τύπου από την υποχρέωση καταβολής επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς 2% επί του ετήσιου τζίρου υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.
3. Η καταστατική τροποποίηση του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να καλύπτονται πλήρως όσοι ιδιοκτήτες καταβάλλουν εισφορές στον Οργανισμό, ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων.
4. Η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε 120 δόσεις.
5. Ο ορισμός εκπροσώπων των Ενώσεων στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Τα παραπάνω θέματα θα τεθούν προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση των Δ.Σ. των Ενώσεων, για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα