Τρίτη, 16/04/2024 | 20:37

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας: 24ωρη πανυγειονομική απεργία

430 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/10/2021, 10:14 μμ | 0 σχόλια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πέμπτη 21 Οκτώβρη
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!
 Συνάδελφοι-εργαζόμενοι συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία που κήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ.
 Απεργούμε όλοι για να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο την εντατικοποίηση της δουλειάς, την σωματική και ψυχική εξουθένωση, τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, να δουλεύουμε χωρίς άδειες.
 Απεργούμε για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντί μας που συνεχίζει να απορρίπτει το αίτημά μας για ένταξη στα ΒΑΕ, για τους πετσοκομμένους μισθούς μας από το 2012, την στιγμή που το εισόδημά μας εξανεμίζεται από τους ασύλληπτους φόρους, την ακρίβεια σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, ρεύμα, καύσιμα.
 Αγανακτούμε και απεργούμε γιατί η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να περάσει μια σειρά αντεργατικούς νόμους, γιατί χρησιμοποίησε τον εμβολιασμό ως μέσο διαίρεσης και διχασμού των εργαζομένων, ενίσχυσης των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και των αναστολών εργασίας των συναδέλφων μας, για την επιτάχυνση των αντιδραστικών σχεδίων της για το «νέο-ΕΣΥ».Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως «κανονικότητα» τους δεκάδες νεκρούς, τους εκατοντάδες διασωληνωμένους και όλους αυτούς που χάθηκαν ή χάνονται καθημερινά από άλλα νοσήματα μιας και το αποδυναμωμένο δημόσιο σύστημα υγείας από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά τους απέκλεισε αφού μετατράπηκε σε σύστημα μιας νόσου.
Απεργούμε και είμαστε αντίθετοι στο «νέο- ΕΣΥ» που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση γιατί «νέο – ΕΣΥ» σημαίνει:
 Διατήρηση των τραγικών ελλείψεων,
 Συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων που βρίσκονται σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση.
 Κόφτες στις δωρεάν παροχές,
 Ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργολάβοι στα νοσοκομεία,
 Αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης,
 Ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στα δημόσια νοσοκομεία και μετατροπή της υγείας μας και της υγείας των παιδιών μας σε εμπόρευμα.
Ο οικονομικός στραγγαλισμός των δημόσιων νοσοκομείων και ο αποκλεισμός χιλιάδων ασθενών θα στείλει έτοιμη πελατεία στα τρωκτικά του ιδιωτικού τομέα, που όχι μόνο λιποτάκτησε κατά την διάρκεια της πανδημίας , αντίθετα τον προστάτεψαν και τον ενίσχυσαν και έχουν το θράσος να το ονομάζουν «αρμονική συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας».
 Απεργούμε και αγωνιζόμαστε η επιστήμη να μην υποτάσσεται στα συμφέροντα αλλά να υπηρετεί τον άνθρωπο που δουλεύει και παράγει και οι υγειονομικοί να μην αναγκάζονται να στερούν τα επιτεύγματά της, να μην επιλέγουν εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς με βάση το «κόστος» αντιμετωπίζοντάς τους ως πελάτες για να έχει έσοδα το νοσοκομείο ,για να παίρνουν εύσημα και μπόνους για θετικές αξιολογήσεις.
Είναι κοροϊδία να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ ενώ την ίδια στιγμή βρίσκουν 13 δις. για φρεγάτες, φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνουν ζεστό κρατικό χρήμα στους μεγαλοκλινικάρχες.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!
Ο θυμός μας και η αγανάκτησή μας να γίνει αλληλεγγύη και αγώνας. Ο αγώνας των υγειονομικών είναι αγώνας για τις δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας που δικαιούται κι έχει ανάγκη ο άνθρωπος.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Αυξήσεις στους μισθούς και αύξηση της χαμηλής αποζημίωσης της εφημερίας και της αποζημίωσης των νυχτερινών, Κυριακών και αργιών.
 Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
 Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, για δωρεάν υπηρεσίες υγείας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
 Όχι στις συγχωνεύσεις, εργολαβίες, ΣΔΙΤ, στο κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας. Ανέγερση νέου – σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
 Να σταματήσει το καθεστώς της υπερεφημέρευσης, της αναστολής αδειών και των μετακινήσεων. Μια νύχτα μία εφημερία την εβδομάδα.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «Νέο-ΕΣΥ»
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 10πμ.

ΠΡΕΒΕΖΑ 18/10/2021 ΤΟ ΔΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα