Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:40

Πρέβεζα-28η Οκτωβρίου: Εφτάψυχη, Αθάνατη Φιλαρμονική “Ορφέας” Πρέβεζας!

1003 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/10/2021, 2:49 μμ | 0 σχόλια

Η ιστορία παραμένει ζωντανή, παρά τις συζητήσεις πόνου που γίνονται μέσα στο χρόνο, για το αν και κατά πόσο η Φιλαρμονική “ΟΡΦΕΑΣ” Πρέβεζας πνέει τα λοίσθια.

Έχω πλήρη επίγνωση του το γράφω όταν μιλάω για ζωντανή την ιστορία γιατί η ιστορία της Φιλαρμονικής Ορφέας γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την ιστορία της Πρέβεζας.

Στο πέρασμα των δεαετιών, στο πέρασμα των χρόνων η Φιλαρμονική Ορφέας ήταν αυτή που παιάνιζε χαρούμενα στις χαρές, πένθιμα στις λύπες. ΜΑζί με την παρουσία της μεγάλωσαν γενιές και γενιές, μαζί της δέθηκε και σφιχταγκαλιάστηκε η ιστορία της ίδιας της Πρέβεζας.

Στο πέρασμα των χρόνων, άλλες περιοχές που η Φιλαρμονική τους ήταν ότι είναι για μας η δική μας φιλαρμονική, τη δική τους τη φιλαρμονικλή όπως λόγου χάρη στην Κέρκυρα, την εξέλιξαν, τη στήριξαν όλες αυτές τις δεκαετίες, εμείς δυστυχώς δεν κάναμε το ίδιο κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη πληγή για την ίδια την ιστορία μας.

Προσέξτε, δεν καταφέραμε να στηρίξουμε την ίδια μας την ιστορία κι αυτό ασφαλώς είναι τραγικό!

Πέμπτη 28η Οκτωβρίου 2021, ήταν πάλι εκεί, να παιανίζει εμβατήρια για την Εθνική επέτειο του Όχι, να αποσπά το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου. Συγκίνηση, χαρά, Ελπίδα!

Διαφορετική Ενδυμασία από αυτές που είχαμε συνηθίσει, ρούχα στα χρώματα της ημέρας, στο γαλάζιο και το λευκό.

Δίπλα ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ορφέας Πρέβεζας Δημήτρης (Τάκης) Παππάς που δεν πήγε στην εξέδρα των επισήμων αφού είναι εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, αλλά ήταν εκεί δίπλα της, το ζούσε όλο το σκηνικό λες και ήταν και ο ίδιος ένας από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής.

Η Φιλαρμονική Ορφέας Πρέβεζας αξίζει και δικαιούται τη στήριξη όλων και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ήταν εξαιρετική και μας άρεσε πολύ!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα