Τετάρτη, 06/07/2022 | 20:38

Ν.Α.Ρ. Πρέβεζας: Να μην επιτρέψουμε στο φασισμό να σηκώσει κεφάλι!

344 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/10/2021, 7:48 μμ | 0 σχόλια

Να μην επιτρέψουμε στο φασισμό να σηκώσει κεφάλι!
Την προηγούμενη Πέμπτη έκλεισε ένας χρόνος από την μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο και τη καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο εγχώριος φασισμός δέχτηκε ένα σημαντικό χτύπημα αλλά δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμη με τους φασίστες. Το δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι δολοφονικές επιθέσεις στις 3/10 σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που μοίραζαν ανακοινώσεις στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης και στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα. Το δείχνουν σε τοπικό επίπεδο οι δηλώσεις του αντιδημάρχου (τεχνικών έργων) Πρέβεζας ….
Οι φασίστες προσπαθούν ένα χρόνο μετά να υποδηλώσουν ότι «είναι εδώ». Αναλαμβάνουν το βρώμικο ρόλο της υποστήριξης της κυρίαρχης πολιτικής και του χτυπήματος των αντιδράσεων σε αυτή. Αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είναι τα τσιράκια των αφεντικών, το παρακρατικό χέρι του συστήματος. Το χέρι αυτό πρέπει να κοπεί από τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος.
Η αστυνομία που χτυπά τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις, όπως έκανε δύο φορές στη Θεσσαλονίκη και τις διαδηλώσεις του μαζικού κινήματος όπως έκανε στη μεγάλη διαδήλωση της εκπαίδευσης στην Αθήνα την προηγούμενη Παρασκευή 1/10 και στις τρεις επιθέσεις στις 3/9 στις πορείες εκείνης της μέρας (των φοιτητών το πρωί, των εκπαιδευτικών και για τη προσφυγοπούλα-κούκλα Αμάλ το απόγευμα), «δεν μπορεί» να αποτρέψει τις δολοφονικές επιθέσεις κάποιων δεκάδων ακροδεξιών τραμπούκων. Ακόμη και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι από πλευράς του συστήματος και της κυβέρνησης υπάρχει επιλογή χρησιμοποίησης των φασιστικών ομάδων ως μέσο τρομοκράτησης των πρωτοποριών του κινήματος σε μια φάση που η κυβέρνηση της ΝΔ βιώνει σημαντική φθορά σε πλατιά τμήματα του λαού.
Γι αυτό και κάνει τα «στραβά μάτια» στις επιθέσεις των φασιστών όχι μόνο σε κομμάτια του κινήματος αλλά και σε μαθητές και μαθήτριες που αντιδρούν στη φασιστική τρομοκρατία, όπως έγινε στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Γι αυτό και τα κυβερνητικά στελέχη και τα «Πετσωμένα» ΜΜΕ έχουν επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων όπου το ένα είναι «οπλισμένο» με προκηρύξεις, ανακοινώσεις και πανό και το άλλο με μαχαίρια, τήζερ και σιδερογροθιές. Το ξέπλυμα των φασιστών από τα κυβερνητικά στελέχη δείχνει την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσουν τις φασιστικές συμμορίες ενάντια στο μαζικό κίνημα, δίπλα στα κλομπ, τα δακρυγόνα και τις αύρες της αστυνομίας Και αυτό γιατί η κυβέρνηση φοβάται τη δυνατότητα μιας νέας ανάτασης του κινήματος που θα μπλοκάρει και ανατρέψει την πολιτική της όσο και την ίδια.
Για την καταδίκη, απομόνωση και εκδίωξη από κάθε σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς και γειτονιά των φασιστών .Για να πληρώσει η κυβέρνηση την κάλυψη των φασιστών. Για να μπει τέρμα στην εξάπλωση της ρατσιστικής, ξενοφοβικής, φασιστικής και νεοναζιστικής προπαγάνδας. Για την αναγκαία οργάνωση της αυτοάμυνας του μαζικού κινήματος και των οργανώσεών του στις φασιστικές επιθέσεις.
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
οργάνωση Πρέβεζας
.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα