Δευτέρα, 15/08/2022 | 18:51

Απελευθέρωση της Πρέβεζας: Υποδεχόμαστε τα κειμήλια του Μάρκου και της Λένως Μπότσαρη

227 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/10/2021, 12:57 μμ | 0 σχόλια

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ Της ΛΕΝΩΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ
και ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σήμερα η Πρέβεζα έχει την μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχτεί τα κειμήλια του Μάρκου και της Λένως Μπότσαρη, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης μας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ 1821 -2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» προσκαλεί όλους στην τελετή υποδοχής σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.
Από εκεί, σαν μια γιορτή, σε μια πομπή κατά μήκος της παραλίας, τα κειμήλια, με την συνοδεία του Συλλόγου του Αγίου Θωμά Πρέβεζας και του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας και με τον ήχο παραδοσιακών ακουσμάτων από τα KROTALARTA, θα οδηγηθούν στο Εργατικό Κέντρο της Πρέβεζας, όπου στις 7:20 θα γίνουν τα Εγκαίνια Έκθεσης Αρχειακού Υλικού με θέμα: «1821- 2021: Τα Αρχεία μιλούν για τους Ήρωες και τα Μνημεία της Πρέβεζας».


Η Έκθεση, που θα παραμείνει ανοικτή όλο το διήμερο, εκτός των κειμηλίων της οικογένειας Μπότσαρη, περιλαμβάνει αρχειακό υλικό, που αφορά στα Μνημεία της Πρέβεζας και το οποίο παραχωρήθηκε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ από το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, τα Γ.Α.Κ. Αρχεία Νομού Πρέβεζας και το προσωπικό αρχείο της Καίτης Τσαντή, του Ευάγγελου Κατσίμπρα κ.α.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα