Πέμπτη, 18/04/2024 | 23:28

Ό,τι πρόβλεψε, βγήκε: Η βόμβα του Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας

853 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/09/2021, 2:52 μμ | 0 σχόλια

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft με ανάρτηση στο Twitter, τονίζει ότι οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται μεν, με ταχείς ρυθμούς, όμως μόνο στις αναπτυγμένες χώρες.

Αντιθέτως, οι φτωχές και ιδιαίτερα όσες ανήκουν στο Τρίτο Κόσμο, όπως η Αιθιοπία και η Ουγκάντα είναι «στο έλεος του Θεού», καθώς δεν εφοδιάζονται επαρκώς με εμβόλια. Παράλληλα, το τείχος ανοσίας αναπτύσσεται σε ένα μικρό κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, γιατί κατακόρον στις ανεπτυγμένες χώρες κατοικούν λίγοι άνθρωποι, σε σχέση με τα μη ανεπτυγμένα κράτη.

«Πάνω από το 80% των εμβολίων COVID-19 έχουν χορηγηθεί σε χώρες υψηλού και ανώτερου μεσαίου εισοδήματος, ενώ λιγότερο από 1% έχουν χορηγηθεί σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Αυτό είναι τόσο βαθιά άδικο και εμποδίζει την πρόοδο προς τον τερματισμό της πανδημίας», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, παραθέτοντας σχετικό γράφημα από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Gates Foundation.

O Gates καταλήγει: Η υγεία δεν είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος-μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του καθενός μέσω προγραμματισμού, επενδύσεων, συνεργασίας και εφαρμογής των διδαγμάτων. Το κόστος αυτής της πανδημίας ήταν ήδη απαράδεκτα υψηλό. Ο τερματισμός της πανδημίας δεν μπορεί να αποβεί εις βάρος της προόδου σε άλλες παγκόσμιες προτεραιότητες υγείας και ανάπτυξης. Η μείωση της φτώχειας, η προώθηση της ισότητας των φύλων και η ολοκλήρωση της εργασίας για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας είναι όλα δυνατά μέσω της ίδιας συλλογικής δράσης που απαιτείται για τον τερματισμό αυτής της πανδημίας.

instanews.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα